Kuchyně Gorenje Prague Open: Detiuc s Markovou ve finále dominovaly! Malečková nadělila kanára

- Radek Štohl

V sobotu se na pražských Spojích udělila první trofej. O titul ve čtyřhře se utkal domácí pár Anastasia Detiuc, Johana Marková, první nasazené ve finále porazily Rusky Kazjonovovou, Komardinovou, nasazeným dvojkám povolily jen čtyři gemy. V semifinále dvouhry se ukázala Jesika Malečková, která svedla duel s pátou nejvýše nasazenou hráčkou turnaje. Proti Aně Sofii Sanchezové Palauové neměla příliš problémů, vyhrála 6:4, 6:0.

Malečková v semifinále nadělila kanára
Jesika Malečková (340.) se na turnaji na pražských Spojích probojovala do finále dvouhry. Pětadvacetiletá Češka v semifinále porazila čtvrtou nasazenou Ana Sofii Sanchezovou Palauovou (321.) 6:4, 6:0, když v prvním setu vedla již 4:0. Ačkoliv její soupeřka snížila na 4:3 pro Malečkovou, tak domácí hráčka si již úvodní sadu nenechala ujít. Od stavu 5:4 ke všemu vyhrála zbylých sedm gemů zápasu.

Detiuc s Markovou ve finále dominovaly
Anastasia Detiuc s Johanou Markovou slaví třetí společný titul ve čtyřhře. Ve finále pražských Spojů nedaly šanci ruskému páru Kazjonovová, Komardinová, který porazily 6:1, 6:3. První nasazené se mimo jiné musely vypořádat s přerušením zápasu za stavu 2:1 v první sadě, od té doby ale získaly zbylé gemy úvodního setu. Ve druhém dějství nejprve vedly 3:2 a šly na podání. Soupeřky sice měly rebrejk, stejného počinu dosáhly také Češky. Další brejk urvaly v deváté hře, po které vylepšily vzájemnou finálovou bilanci na 3 tituly a dvě neúspěšná finále.

Semifinále dvouhry
Ana Sofia Sanchezová Palauová (MEX, 321.) – JESIKA MALEČKOVÁ (340.) 4:6, 0:6
Cindy Burgerová (NED, 583.) – Marina Melnikovová (RUS, 290.) 7:6(5), 7:5

Finále čtyřhry
DETIUC, MARKOVÁ – Kazjonovová, Komardinová (obě RUS) 6:1, 6:3