Strýcová bojovala do posledního míčku, na postup ale těsně nedosáhla

- Radim Sochor

Česká bojovnice Barbora Strýcová se ve čtvrtfinále potkala s Australankou Samanthou Stosurovou. Zápas trval téměř tři hodiny, přinesl spoustu nádherných výměn, ale nakonec se čeští fanoušci vítězství nedočkali. Stosurová zvítězila v poměru 6:3, 6:7, 7:6.

Barbora Strýcová ve čtvrtfinále nestačila na Samanthu Stosurovou a na turnaji J&T Banka Prague Open končí. Skončila tedy opět, stejně jako loňský rok, ve čtvrtfinále.  V čem ale byla soupeřka lepší? "Chybělo mi víc odvahy. Byl to boj, ale v momentech, kdy se rozhodovalo, tak ona zahrála lépe. Proto také vyhrála ten poslední míč. V těch momentech, kdy měl někdo zahrát o něco navíc, byla to ona. Samantha je tak fit, že kdybychom tam byly o půl hodiny déle, tak by to nic neovlivnilo," popsala utkání naše tenistka.

"Je půl hodiny po zápase, jsem taková smutná. Byla jsem od vítězství kousek, taky jsem mohla být po dvou setech už dvě hodiny doma. Jsem zklamaná, protože jak se ten zápas odvíjel, tak jsem hrála lépe a lépe, ale nepodařilo se mi na ty důležité míče vytáhnout něco navíc. To ona zahrála, což se jí vrátilo v tom, že zvládla ten tiebreak ve třetím setu," líčila třiatřicátá hráčka žebříčku WTA.

Nabitý areál ve Stromovce opět hnal českou tenistku za vítězstvím, tentokrát to ale, bohužel, nestačilo. "Hrozně moc mi fanoušci pomohli. Už jsem byla několikrát hlavou dole, ale oni mě vždycky vytáhli a drželi nad vodou. Celé tři hodiny byli úžasní," upřímně ocenila podporu fanoušků třicetiletá Strýcová.

Třetí set byl více než napínavý. Barbora bojovala do posledního okamžiku, ale nakonec to nestačilo. Češka dokázala smazat minibrejk soupeřky, následně ale neudržela ani jedno své podání a prohrála v něm 4:7. "Já jsem člověk, který dává, ať už doma nebo někde v tramtárii, do všeho sto procent. Jak bude Madrid, tak tam budu jezdit stejně jako tady. Publikum člověka vyburcuje, ale já si myslím, že dávám do každého zápasu maximum," dodala na závěr česká bojovnice.