25:0! Serena znemožnila soupeřku a pokořila další milník

- Filip Lefenda

To byla rychlost! Čtvrtfinále mezi Serenou Williamsovou a Čchiang Wang trvalo pouhých 44 minut a stalo se naprosto jednoznačnou záležitostí americké legendy. Ta vyprovodila Číňanku z kurtu výsledkem 6:1 a 6:0 a doslova tak prolétla do semifinále, v němž si zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Vítězstvím navíc Williamsová pokořila metu sta vyhraných zápasů na domácím turnaji.

Williamsová, jež útočí ve Flushing Meadows na svůj sedmý triumf z US Open, nastřádala v utkání s Wang celkem 25 vítězných úderů, zatímco soupeřce nepovolila za celé utkání ani jeden! Číňanka, která do té doby neztratila na turnaji ani set a blýskla se v osmifinále skalpem světové dvojky Australanky Bartyové, tak mohla být ráda, že neschytala hned dvojitého kanára.

Williamsová hrála jako dobře seřízený stroj s naprostým minimem chyb, fiftýny naskakovaly na její konto závratnou rychlostí. Dílčího úspěchu se tak Wang dočkala jen v šestém gemu, který byl jediným, který putoval na její konto. I tehdy ovšem musela na servisu Asiatka otáčet nepříznivý stav 0:30. „Její údery se nedaly vracet, bylo to nad mé síly,“ hlesla pak osmnáctá hráčka světa na tiskové konferenci.

Dominance americké legendy pokračovala i ve druhém setu, v němž uhrála Wang při svém podání jen jediný fiftýn! „Věděla jsem, že pokud chci zůstat v turnaji, budu proti ní muset hrát hodně dobře,“ pronesla Serena, která svou protivnici přejela za pouhých 44 minut hry.

Vítězstvím dosáhla Williamsová významného milníku – zápas proti Wang byl totiž jejím jubilejním stým triumfem na US Open. „Nikdy jsem ani nepomyslela na to, že bych zde mohla vyhrát sto zápasů,“ usmívala se stále ještě sedmatřicetiletá Američanka, která na podniku ve Flushing Meadows debutovala v roce 1998. 

Další vítězství bude moci Williamsová přidat ve čtvrtek, kdy se střetne s Ukrajinkou Svitolinovou. Triumfem by vyrovnala 101 turnajových výher Chris Evertové, více už jich nikdo nemá.

US Open, New York (USA, 57 238 700 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále ženské dvouhry
Serena Williamsová (USA, 8.) – Čchiang Wang (CHN, 18.) 6:1, 6:0