Djokoviče trápí rameno už dva týdny. Nevěděl jsem, jestli zápas dokončím, překvapil

- Marek Bartošík

Nečekané drama zažil na US Open obhájce titulu Novak Djokovič. V duelu druhého kola proti Juanu Ignaciu Londerovi se očekávalo, že hladce potvrdí roli favorita a rychle postoupí. Ve druhém setu však najednou srbský tenista prohrával o dva brejky, a to především vinou zranění levého ramene.

Vítěz čtyř z posledních pěti grandslamových turnajů Novak Djokovič se při postupu do třetího kola US Open pořádně zapotil. Starosti mu přitom nedělal soupeř Juan Ignacio Londero, ale poraněné levé rameno.

„Když mé problémy v prvním setu začaly, nevěděl jsem, jestli budu schopen zápas dohrát. Překáželo to mé hře, především při servisu a bekhendu,“ přiznal dvaatřicetiletý Djokovič, který ve druhém setu prohrával 0:3 se dvěma brejky.

„Měl jsem štěstí, že jsem druhou sadu otočil. Jak jste viděli, vzal jsem si medical timeout. Při střídání stran jsem se v rámci pravidel snažil co nejvíce využít pomoc doktorů,“ pokračoval šampion letošního Australian Open a Wimbledonu, jenž si nakonec i přes osm dvojchyb připsal triumf 6:4, 7:6(3) a 6:1.

Pro Djokoviče přitom není bolest levého ramena nová – podle vlastních slov ho trápí již skoro dva týdny. „V některých dnech to bolí víc, jindy méně. Hodně to kolísá,“ nastínil vítěz US Open z let 2011, 2015 a 2018.

Nejlepší tenista žebříčku nyní udělá všechno proto, aby se dal do příštího zápasu dohromady. Pomoci mu jistě může i to, že na grandslamech je mezi duely den volna.

„Své zranění se pokusím vyhodnotit při podrobnějších konzultací s experty. Doufám, že za dva dny budu hrát bez bolesti.“