Tsitipas vyváděl! Všichni jste magoři, nadával rozhodčímu

- Radek Štohl

Letošní US Open rozhodně nenudí. Svoji porci emocí přidal také Stefanos Tsitsipas, který během neúspěšného prvního kola proti Andreji Rubljovovi spustil ostrá slova na umpirového rozhodčího. „Všichni Francouzi jste magoři," soptil řecký mladík, který neunesl striktní dodržování pravidel Damiena Dumusoise.

Serena Williamsová utrousila nevhodnou poznámku ke Carlosu Ramosovi.

Nick Kyrgios nazval vedení ATP jako zkorumpované

A aby toho nebylo málo, Stefanos Tsitsipas v průběhu prvního kola proti Andreji Rubljovovi, se kterým prohrál 4:6, 7:6(5), 6:7(7), 5:7, urážel umpirového rozhodčího Damiena Dumusoise.

Zkušený francouzský arbitr v průběhu zápasu napomenul světovou osmičku za nedovolený koučing nebo překročení času během jednotlivých servisů. Na Tsitsipase to bylo již příliš a v přestávce před osmou hrou čtvrté sady se na lavičce rozpovídal.

„Z nějaké důvodu sis na mě zasedl. Netuším, čím to je. Možná tím, že jsi Francouz. Vy všichni jste magoři. Vy všichni. Klidně mi dej varování. Je mi to jedno. Dej mi ho, tak mi ho dej. Nezáleží mi na tom," nenechal se zastavit rozjetý Tsitsipas.

Semifinalista letošního Australian Open ještě před zahájením dalšího gemu varování skutečně obdržel. Krátce na to prohrával 3:5. I když se mu podařilo srovnat na 5:5, za daného stavu podruhé v setu přišel o servis, což bylo rozhodující.

Jednadvacetiletý hráč tak po nezvládnutém konci duelu prohrál čtvrtý zápas v řadě, během posledních sedmi turnajů vyhrál jen pět zápasů.