Vytočený Kyrgios: ATP je zkorumpovaná, hněval se. Obří pokutu sepsul

- Radek Štohl

Nick Kyrgios si zadělal na další problém. A dost možná na velkou pokutu. Australský bouřlivák se totiž po úspěšném zápase prvního kola US Open neváhal opřít do vedení ATP, kterou označil za zkorumpovanou. Kyrgios se mimo jiné pustil do rozepře s místním novinářem.

Závěrečný grandslam sezóny je teprve v začátcích a již na sebe poutá zvýšenou pozornost. Ke slovu se nejprve dostala Serena Williamsová, která arogantním způsobem utrousila poznámku o Carlosu Ramosovi. O pouhý den později byl v ráži Nick Kyrgios.

Třicátý hráč žebříčku byl po výhře nad Steve Johnsonem dotázaný, co si myslí o pokutě 113 000 amerických dolarů. (2,6 milionu korun) Kyrgios ji obdržel na Masters v Cincinnati, kde nadával rozhodčímu a rozmlátil dvě rakety.

„ATP je neskutečné zkorumpovaná. Vůbec mě to netrápilo," nechal se slyšet čtyřiadvacetiletý hráč, který bude s největší pravděpodobností za svá slova suspendovaný. Již po turnaji Western & Southern Open se živě diskutovalo o tom, že by mohl dostat zápasový trest.

Útoky na vedení tenisu nebyly tím jediným, čím Nick Kyrgios zaujal. Na tiskové konferenci se také pustil do hádky s novinářem. „Za co jsem byl vlastně potrestaný? Proč se vlastně bavíme o něčem, co se přihodilo před třemi týdny, když jsem někoho smetl v prvním kole US Open?" nechápal Australan.

Chvíli na to byl Kyrgios útočnější. „Nejste ani elitní sportovec. Pouze mi odpovězte. Nadával jste někdy předtím někomu?" zajímalo vyhlášeného bouřliváka. Novinář odpověděl, že sice ano, většinou však ne na veřejnosti. 

Nick Kyrgios se ve druhém kole potká s Francouzem Antoine Hoangem. Bude mít po zápase podobnou náladu?