Trápení Siniakové nekončí. Nechápu to, debl beru jako druhou šanci, tvrdí

- Johan Čáp

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Stále se hledá. Pokouší se najít ideální řešení, ale nedaří se. Kateřina Siniaková prožívá náročné období kariéry. V deblu sice platí mezi jednu z nejlepších hráček na okruhu, ve dvouhře ale nedokáže stále své výkony stabilizovat. V betonářské sezóně nakonec přeci jen prolomila smůlu na turnaji v Bronxu, kde došla do semifinále, o pár kilometrů dále, na kurtech ve Flushing Meadows, ale přišlo další vystřízlivění.

V roce 2018 zazářila triumfy na Wimbledonu a French Open po boku Barbory Krejčíkové, došla do čtvrtfinále ve Wu-chanu a Pekingu. Letos v květnu navíc dokázala porazit na French Open světovou jedničku Naomi Ósakaovou, vystoupala na hranici elitní třicítky. Další postup vpřed však ne a ne přijít. Kateřina Siniaková k průlomu nedospěla ani na US Open. Nad její síly totiž v 1. kole byla 106. hráčka světového žebříčku – Rumunka Sorana Cirsteaová.

„Dívala jsem se na její poslední zápasy. Sice byly všechny na antuce, ale svůj herní styl na betonu moc nezměnila. Tudíž jsem dobře věděla, do čeho jdu. Měla jsem oproti ní i víc nahraných zápasů na betonu, ale tuhle výhodu jsem vůbec nevyužila,“ smutnila rodačka z Hradce Králové.

Siniaková hned od začátku začala ztrácet. „Je nevýhoda, když člověk začne a rázem prohrává 1:3 a 0:4. Sice jsem se zase zpátky vrátila do zápasu, když jsem vyrovnala na 5:5, jenomže koncovka se mi vůbec nepovedla,“ smutnila hráčka, která se pyšní singlovými tituly z Šen-čenu a Bastadu. „Nakupila jsem hrozně moc chyb. A chyby jsem přidávala i ve zbytku zápasu,“ popsala Siniaková hlavní důvod vyřazení.

Siniaková nicméně přijížděla na kurty v Queensu se sebevědomím, týden před grandslamem došla až do semifinále turnaje v Bronxu, kde nestačila až na Polku Linetteovou. „Byla jsem po Bronxu moc ráda, že se mi povedly uhrát čtyři zápasy v řadě, z toho rovnou tři vítězné. O to víc nechápu, proč to tady vůbec nevyšlo,“ kroutila hlavou. „Los byl hratelný. Prostě jsem to nezvládla.“

Ve čtyřhře bude bojovat po boku Němky Julie Görgesové, se kterou se domluvily na poslední chvíli. Rázem je tak úplně v jiné pozici, naposledy hrála s někým jiným než s krajankou Krejčíkovou na grandslamu přesně před dvěma lety. S Lucií Hradeckou tehdy na US Open došly až do finále. „Beru debl možná jako takovou druhou šanci. Snad předvedu lepší výsledek než ve dvouhře,“ řekla Siniaková odhodlaně.

US Open, New York (USA, 57 238 700 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry žen
Sorana Cirsteaová (ROU, 106.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (37.)7:5, 6:2