WTA

Trpké čtvrtfinále. Muchová nezvládla bitvu a přišla o derby

- Radek Štohl

Karolína Muchová do svého druhého semifinále sezóny nepostoupila. Třiadvacetiletá Češka ve čtvrtfinále Bronxu prohrála s Magdou Linetteovou 7:6(4), 4:6, 6:7(3), kvůli čemuž přijde o derby s Kateřinou Siniakovou. Linetteová naopak vyhrála šestý zápas v řadě, zásluhou čehož bude hrát první semifinále WTA od února.

Před třiadvacetiletou Češkou stojí nelehké US Open. Na posledním grandslamu ve Wimbledonu postoupila do čtvrtfinále, na samotném turnaji ve Flushing Meadows bude po loňské úspěšné kvalifikaci obhajovat třetí kolo. Větší sebevědomí si mohla přenést postupem do semifinále Bronxu, po dvou a tři čtvrtě hodinách nakonec skončila ve čtvrtfinále.

Muchová přitom do něj vstoupila výborně. V úvodním setu nedovolila soupeřce uhrát na returnu tři a více fiftýnů, sama naopak získala dva brejkboly. Ani jeden sice nevyužila, v tiebreaku se však zásluhou dvou minibrejků propracovala k úspěšné první sadě.

Druhé dějství ale patřilo sedmadvacetileté Linetteové. Polka v páté hře využila druhý brejkbol v gemu, a jelikož vzápětí odvrátila při vlastním servisu hrozbu Muchové, o postupující do semifinále musela rozhodnout až třetí sada.

První pořádaný vzruch v ní nastal za stavu 3:3 při servisu Češky. Ta zvládla odvrátit stav 15:40 a další šanci protihráčky. Ani jedna z tenistek si ve zbytku sady brejkbol neuhrála, a tak se podruhé v zápase objevil tiebreak. Muchová však v něm ztratila hned čtyři míčky při vlastním servisu, nepomohly jí ani dvě úspěšné výměny při podání soupeřky, což značilo úspěšný závěr Linetteové.

Zatímco Karolína Muchová se bude moci připravovat na první kolo US Open, ve kterém se utká s hráčkou z kvalifikace, Magda Linetteová vyzve v semifináles Kateřinu Siniakovou.

NYJTL Bronx Open (ženy, USA, 250 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (47.) [10] – Magda Linetteová (POL, 80.) 7:6(4), 4:6, 6:7(3)