Moje kondice se zlepšila, pochvaluje si Kvitová před zápasem třetího kola

- Jan Havlovic

Závěr sezony zatím dvojnásobné wimbledonské vítězce vychází, v New Yorku postoupila již do třetího kola. V pátek čeká na Kvitovou boj o postup do osmifinále s Ukrajinkou Svitolinovou. Česká tenistka se před tímto duelem rozpovídala o své formě a tréninku.

První polovina sezony rodačce z Fulneku příliš nevyšla, potýkala se s nevyrovnanou formou a stále čekala na větší úspěch. Ten se dostavil až na olympijských hrách, kde česká tenistka vybojovala bronzovou medaili. Na letošní US Open přijížděla Kvitová bez větších očekávání a tato role ji zatím poměrně sedí. Zároveň však aktuálně šestnáctá hráčka světového žebříčku přiznává, že se její výkony zlepšily i díky změnám v tréninku. „Myslím, že moje kondice se v posledních týdnech zlepšila. Snažím se hrát ofenzivněji a pokouším se posílat míčky blízko k základní čáře, což byl vždy můj styl hry, avšak příliš nevycházel v první polovině sezony," uvedla nasazená čtrnáctka posledního grandslam sezony.

Kvitová rovněž lehce změnila program prvního týdne grandslamu v New Yorku. Jak? „V úterý jsem neměla trénink. Dopřála jsem si den volna, což bude nová tradice," řekla Kvitová s úsměvem v rozhovoru pro oficiální stránky WTA. Dvojnásobná wimbledonská vítězka se začala řídit heslem "Méně je více". „Mé tréninky trvají pouze 45 minut. Nikdy jsem nepotřebovala více," okomentovala Kvitová průběh svého tréninku. 

V pátek čeká na českou dvojku důležitý zápas třetího kola s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, devatenáctou hráčkou světového žebříčku. Půjde o reprízu olympijského čtvrtfinále, ve kterém Kvitová smetla svou soupeřku po setech 6:2, 6:0. V pátečním zápase se však čeká daleko vyrovnanější bitva, ve které však bude Kvitová favoritkou. Česká lvice by ráda zopakovala čtvrtfinálovou účast z minulého roku!

 

? #usopen #pojd

Fotka zveřejněná uživatelem Petra Kvitova (@petra.kvitova),Srp 29, 2016 v 1:16 PDT