Osmá Češka v hlavní soutěži! Bouzková si připíše v New Yorku další kariérní milník

- Jan Havlovic

Marie Bouzková nebude chybět v hlavní soutěži US Open! Tenisové kometě letošního léta reálně hrozilo, že bude muset v New Yorku do kvalifikace, ačkoliv je 53. hráčkou světa. Jistotu startu v hlavní soutěži dalo Bouzkové odhlášení dopingové hříšnice Brazilky Haddadové Maiaové.

Po fantastické jízdě Marie Bouzkové turnajem v Torontu volala tenisová veřejnost po udělení divoké karty pro hlavní soutěž US Open této české vycházející tenisové hvězdě. Americká tenisová asociace USTA přesto dala přednost domácím tenistům a mladé Češce zbývalo jen čekat z pozice náhradnice.

Vysněné přímé účasti v hlavní soutěži se Bouzková přiblížila po odhlášení Američanky Bellisové a rázem byla první pod čarou. Na semifinalistku nedávného turnaje v Torontu se nakonec usmálo štěstí a po odhlášení Brazilky Haddadové Maiaové nebude mezi tenisovou elitou ve Flushing Meadows chybět.

Bouzková si zahraje hlavní soutěž na grandslamu již potřetí, ale tentokrát se premiérově nemusí protloukat náročnou tříkolovou kvalifikací.

Jednadvacetiletá usměvavá tenistka se stala již osmou Češkou v hlavní soutěži US Open, když doplnila Karolínu Plíškovou, Petru Kvitovou, Markétu Vondroušovou, Barboru Strýcovou, Kateřinu Siniakovou, Karolínu Muchovou a Kristýnu Plíškovou.

Kometa letošního léta bude v New Yorku potvrzovat kvalitní formu, kterou předvedla na Rogers Cupu v Torontu. Bouzková prošla z kvalifikace a postupně vyřadila tři grandslamové šampionky Američanku Stephensovou, Lotyšku Ostapenkovou a Rumunku Halepovou. Až v semifinále Češku zastavila legendární Serena Williamsová.