Pardubická juniorka 2019: Čtrnáctiletá Fruhvirtová slaví postup do finále! Uspěl také Forejtek

- Jan Havlovic

V Pardubicích probíhá v těchto dnech 92. ročník MČR v kategorii staršího dorostu, známé pod názvem Pardubická juniorka. Další velký úspěch slaví teprve čtrnáctiletá Linda Fruhvirtová, která se na tradičním mládežnickém turnaji probojovala do finále! V souboji o titul vyzve Kristýnu Lavičkovou. Mezi chlapci potvrdil roli favorita Jonáš Forejtek, který postoupil po výhře nad Jiřím Barnátem do finále. V něm vyzve Martina Krumicha. Deblový titul mezi dívkami slaví Moravcová se Šálkovou, mezi chlapci se radují Šmédek se Siniakovem.

Forejtek si zahraje v Pardubicích o titul, vyzve Krumicha
Jonáš Forejtek potvrdil v rámci čtvrtečních semifinálových bojů na Pardubické juniorce roli favorita a zajistil si místo v pátečním finále. Osmnáctiletý tenista, který se před tímto mládežnickým turnajem blýskl titulem na pětadvacítce v rakouském Vogau, si poradil v semifinálovém souboji s Jiřím Barnátem po setech 6:4, 6:1.

Forejtek se ve finále vyzve Martina Krumicha, který zvládl dramatické semifinále proti Andrew Paulsonovi. Semifinálová bitva dospěla až do tiebreaku třetího setu, ve kterém Paulson promarnil tři mečboly a celý zápas ztratil. Krumich naopak zvládl kritické chvíle a v pátečním finále se pokusí zastavit favorizovaného Forejtka.

Fruhvirtová je ve finále Pardubické juniorky
Čtrnáctiletá Linda Fruhvirtová si zahraje o titul na tradičním turnaji Pardubická juniorka! Obrovský talent českého ženského tenisu uspěl ve čtvrtečním semifinálovém souboji, když si poradil s Terezii Pluhařovou po setech 6:2, 6:4.

Soupeřkou čerstvé vítězky MS družstev do 14 let bude ve finálovém klání na pardubické juniorce Kristýna Lavičková, která zvládla lépe semifinálový souboj s Dominikou Šálkovou, když zvítězila po setech 6:1, 7:6(2).

Rozhodlo se o vítězích čtyřhry
Ve čtvrtek proběhly na pardubické antuky finálové duely ve čtyřhře. Mezi dívkami se ze zisku titulu radují Moravcová se Šálkovou, které porazily v souboji o titul Dörresovou s Kubáňovou díky lépe zvládnutému supertiebreaku. Chlapeckou čtyřhru ovládl Daniel Siniakov, bratr Kateřiny Siniakové, s Jaroslavem Šmédkem, vítězem zlaté medaile z deaflympiády. Tato dvojice porazila ve finálovém klání pár Barnát, Paulson 6:3, 6:2.

Semifinále dvouhry chlapců
Jonáš Forejtek – Jiří Barnát 6:4, 6:1
Martin Krumich – Andrew Paulson 7:6(0), 1:6, 7:6(6)

Semifinále dvouhry dívek
Dominika Šálková – Kristýna Lavičková 1:6, 6:7(2)
Linda Fruhvirtová – Terezie Pluhařová 6:2, 6:4

Finále čtyřhry chlapců
Siniakov, Šmédek – Barnát, Paulson 6:3, 6:2

Finále čtyřhry dívek
Dörresová, Kubáňová – Moravcová, Šálková 3:6, 7:5, 6:10

Pardubická juniorka 2019 den po dni:

14.8.
Pardubická juniorka 2019: Forejtek míří mezi nejlepší čtyřku! Fruhvirtová prolétla do semifinále 

13.8.
Pardubická juniorka 2019: Největší favorité bez zaváhání postupují