Češi v akci: Vaňková si druhé finále v tomto roce nezahraje, nestačila na Juríkovou

- Daniel Kubelka

Česká tenistka Kateřina Vaňková hraje poslední týdny v dobré pohodě. Po vítězství na nedávném turnaji ve Štýrském Hradci bojovala šestadvacetiletá Češka v pátek odpoledne o postup do svého letošního druhého finále na rakouském podniku v St. Poltenu, na Slovenku Juríkovou však nestačila.

Kateřina Vaňková v pátečním semifinále usilovala o postup do druhého finále v tomto roce. Na nedávném turnaji ve Štýrském Hradci si dělala zálusk na další turnajový vavřín, avšak stopku ji v semifinále vystavila Slovenka Lenka Juríková. Česká tenistka nevstoupila do tohoto utkání vůbec dobře, za stavu 1:1 ztratila podání a poté už bodovala pouze Juríková, která ovládla první sadu v poměru 6:1.

Aktuálně 447. tenistka světa vstoupila i do druhého setu podobně dobře, vypracovala si vedení 5:0 a smiřovala za postupme. Vaňková ještě dokázala snížit na 1:5, avšak rodačka z Bratislavy následně utkání uzavřela a zajistila si postup do sobotního finále!

Kateřina Kramperová si společně s Vivien Juhaszovou zahrají finále čtyřhry na turnaji v rumunské Mamaie. Česko-slovenský pár v dnešním semifinálovém duelu porazil dvojici Eneová, Herdzelasová po setech 7:6 (7), 6:3. Vítězství se však vůbec nerodilo snadno, Kramperová s Juhaszovou prohrávaly v tiebreaku první sady již 0:4, avšak dokázaly se dostat zpět do hry, zkrácenou hru nakonec ovládly v poměru 9:7 a udělaly důležitý krok k postupu. Ve finále narazí druhý nasazený pár turnaje na domácí dvojici Baraová, Buzarnescuová. 

ATP/WTA

US Open (tvrdý povrch, 46 303 400 USD)

Více o čtvrtém grandslamu sezóny v samostatném článku

ITF/FUTURES

Kuchyně Gorenje Prague Open 2016 (ženy, antuka, 10 000 USD)

Více o pražském turnaji v samostatném článku

Madainitennis Open presented by Sportland NÖ, St. Pölten (ženy, antuka, 10 000 USD, semifinále dvouhry)

KATEŘINA VAŇKOVÁ [5] - LENKA JURÍKOVÁ (SVK)[3] 1:6, 1:6

Pro Circuit Mamaia Idu Trophy Comvex (ženy, antuka, 25 000 USD, semifinále čtyřhry)

Eneová, Herdzelasová (ROU/BIH) - Juhászová (SVK), KRAMPEROVÁ 6:7 (7), 3:6