WTA

Strýcová slaví druhý letošní titul! V Madridu triumfovala s Tchajwankou Sie

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová slaví ve španělském Madridu zisk deblového titulu! Zkušená česká tenistka ovládla společně s Tchajwankou Sie Su-Wej sobotní finále, ve kterém porazily kanadsko-čínský pár Dabrowská, Su po setech 6:3, 6:1.Česko-tchajwanská dvojice slaví druhý letošní a celkově třetí společný titul. Pro Strýcovou je to již v pořadí 25. deblový titul z okruhu WTA.

Barbora Strýcová nevstoupila do Mutua Madrid Open ideálně, když hned v prvním kole podlehla Francouzce Kristině Mladenovicové. Zkušená Češka bude přesto ze španělské metropole odjíždět s pohárem! Strýcová totiž triumfovala po boku Tchajwanky Sie Su-Wej ve čtyřhře.

Česko-tchajwanská dvojice vyhrála v Madridu všech pět zápasů a slaví třetí společný titul. Naposledy si turnajové pětky poradily v sobotním finálovém klání s kanadsko-čínskou dvojicí Dabrowská, Su za hodinu a tři minuty hry po setech 6:3 a 6:1.

Pro Strýcovou je to druhá letošní trofej, když se stejnou parťačkou ovládla také prestižní podnik v Dubaji. Třiatřicetiletá plzeňská tenistka zároveň potvrdila výborné statistiky ve čtyřhře, když vybojovala v pořadí 25. deblový titul v kariéře. Sie má na kontě o čtyři turnajové vavříny méně.

„Děkuji mé parťačce za výborný týden. Tenis si s ní moc užívám,“ řekla Strýcová při slavnostním ceremoniálu. „Pochvala patří také fanouškům, kteří si našli cestu na deblové finále, ačkoliv čtyřhra pro ně možná není tak atraktivní jako dvouhra,“ dodala česká tenistka.

Bývalá česká fedcupová reprezentantka se v novém vydání žebříčku WTA čtyřhry posune na třetí příčku na světě, čímž vylepší své kariérní maximum. Strýcová tak dýchá na záda vedoucí dvojici Siniaková – Krejčíková a přibližuje se velkému snu stát se světovou jedničkou!

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Send @barborastrycova & @sw.hsieh some ❤️? below!

Příspěvek sdílený WTA (@wta),Kvě 11, 2019 v 6:34 PDT