Vše probíhá dobře, pochvaluje si Pála. Máme silný tým, kontrují Kanaďanky

- Martin Vavruša

Fedcupová baráž o účast v elitní skupině se kvapem blíží. Oba kapitáni se ve středu postavili před novinářskou obec na tiskové konferenci, aby odtajnili situaci v klubu a nastínili další dění. Český kapitán Petr Pála zhodnotil zdraví svých hráček i jejich výkony v posledních dnech a v neposlední řadě se zaměřil také na to, co českému týmu momentálně chybí. Zopakoval, že nominaci na konkrétní zápasy bude připravovat ve čtvrtek večer.

Český fedcupový tým už se pilně připravuje na nadcházející utkání proti Kanadě, které se odehraje v Prostějově již tento víkend. Kapitán Petr Pála na tiskové konferenci nijak neskrýval spokojenost s tím, jak vše probíhá. „Zatím to probíhá dobře, holky zatím hrají každá podle svých potřeb. Marie Bouzková si zvyká na antuku, protože hrála posledních deset měsíců jen na tvrdých površích. Markéta Vondroušová je v plném tréninku, dopoledne hrála údery, odpoledne bude hrát body s Lucií Šafářovou. Karolína Muchová měla kondici ráno, odpoledne bude hrát body s Marií Bouzkovou, a Lindu Fruhvirtovou využíváme tam, kde je potřeba. Ta má odehráno nejvíc,“ usmíval se kapitán domácího týmu.

Toho netrápí ani občasné zdravotní potíže, se kterými se zatím jeho tým potýká. „Občas někoho trápí nějaká viróza, jak se pořád mění počasí. Ráno v devět hodin bylo na kurtu osm stupňů, což je na tenis docela málo, ale ono se to pak odpoledne prohřeje. Naštěstí to ale není nic dramatického,“ ujistil.

K týmu se od středečních tréninků připojila také Barbora Krejčíková, která se vrátila po úspěšných ITF turnajích v americkém Palm Harboru a Pelhamu. „Po cestě jsme Báře chtěli dopřát trochu odpočinku, předtím skoro každý den hrála singl. Vyhrála ale dva turnaje v řadě, a to sebevědomí bude hodně důležité. Navíc hrála na antuce. Ve čtvrtek ale musíme zapojit do programu aspoň jeden set ve čtyřhře. Nemáme žádný pár, který by se vyloženě znal,“ odhalil kapitán českého fedcupového týmu.

Nominaci pro zápasy plánuje Petr Pála připravit ve čtvrtek večer, jistou představu ale má už nyní. „Ve čtvrtek večer zjistíme, jak na tom která hráčka je, a podle toho se rozhodnu. Snažím se to vždy dělat ve čtvrtek večer, aby už na tréninky holky věděly, kdo bude hrát, ale stane se samozřejmě občas, že to musíme z nějakých důvodů vyřešit v pátek dopoledne, ještě před losem. Co se týmové dvojky týče, tam je to složité. Na jedné straně Karolína Muchová hraje dobře, umí hrát velké zápasy, Lucka Šafářová je zase velmi zkušená a určitě by chtěla hrát. Nesmíme ani zapomenout na Marii Bouzkovou, která je hned za stovkou, ale ta teď nehrála na antuce, takže uvidíme. Nějaké plány jsou, ale hodně krát se to změnilo. Všechno je možné,“ uzavřel Petr Pála.

Také Kanaďanky jsou před víkendem v dobrém rozpoložení, a to i přestože jim v týmu chybí hned dvě esa – Bianca Andreescuová a Eugenie Bouchardová. „Bianca si poranila rameno, ale brzy by měla zase hrát. Eugenie momentálně netrénuje a řeší nějaké vlastní problémy. Myslím, že tady máme velmi dobrý tým a nemyslím si, že by nás absence obou hráček příliš poznamenala. Máme silnou sestavu,“ komentovala složení kanadského týmu jeho kapitánka Heidi El Tabakhová. Ta nešetřila chválou také na Prostějov, kde se následující utkání odehrají. „Je to tady velmi příjemné. Jsem tady už potřetí, takže je to tady pro mě známé prostředí. Byly jsme také krásně přivítány a jsme tady spokojené,“ uznala s úsměvem.