Na Kvitovou a spol. byla aréna v Dubaji poloprázdná. Lístky na Federera naopak rychle zmizely

- Jan Havlovic

Dle prvotních zpráv to vypadá, že všechny celodenní lístky na turnaj ATP v Dubaji jsou vyprodané. Za vším zřejmě stojí oblíbenost mužského tenisu ve Spojených arabských emirátech a také kvalitní obsazení v čele s legendárním Rogerem Federerem. Paradoxem je, že v minulém týdnu zela aréna při turnaji WTA prázdnotou, ačkoliv zde startovalo devět z deseti členek elitní desítky světového žebříčku.

Minulý týden se do Dubaje sjela kompletní ženská tenisová špička. Zdálo se však, že to místní tenisové fanoušky až tolik nezajímá. Na duely Petry Kvitové, Karolíny Plíškové a dalších hvězd byl místní centrální dvorec poloprázdný. Alespoň co se týče čtvrtfinálových a semifinálových duelů.

Na finále dvouhry a čtyřhry byla již atmosféra o poznání lepší. Částečně to bylo ale zapříčiněno tím, že o víkendu startovala ve stejném areálu kvalifikace mužského turnaje ATP.

A právě mužský tenis ve Spojených arabských emirátech táhne daleko víc.

Hlavním důvodem je „Federer-efekt“. Dvacetinásobný grandslamový šampion získal na místním podniku již sedm titulů a fanoušci ho tady milují. Enrico Maria Riva, spolupracovník ATP, na svém Twitteru zveřejnil informaci, že byly prodány všechny celodenní vstupenky na celý turnaj.

Zdá se, že se tenisoví kolegové Kvitové a spol. dočkají daleko důstojnější atmosféry, než tomu bylo v minulém týdnu.

To jen podtrhuje všeobecně známý názor, že ženskému tenisovému světu chybí dominantní osobnost. Přesně ta, kterou má mužský tenis v Rogeru Federerovi.