Siniaková konečně přešla přes první kolo! V Dubaji narazí na krajanku

- Jan Havlovic

Kateřina Siniaková dává alespoň částečně zapomenout na nepovedený vstup do nové sezony. Česká fedcupová reprezentantka si v pondělním těžkém duelu poradila s Chorvatkou Petrou Martičovou, kterou porazila za 102 minut po setech 6:4, 6:3. Siniaková tak zvítězila v hlavní soutěži turnaje WTA poprvé po čtyřech měsících a konečně prošla do druhého kola. V dalším zápase se může těšit na souboj s krajankou Petrou Kvitovou.

Kateřina Siniaková čekala na výhru v hlavní soutěži turnaje WTA od loňského října. Česká fedcupová reprezentantka se dočkala až nyní v Dubaji, kde poprvé v této sezoně prošla do druhého kola!

Dvaadvacetiletá tenistka si v pondělním duelu poradila s Chorvatkou Petrou Martičovou, kterou v premiérovém vzájemném duelu udolala za 102 minut po setech 6:4, 6:3. Vítězství české hráčky se však nerodilo vůbec snadno.

Siniaková nevstoupila do duelu ideálně, když hned v prvním gemu ztratila podání. Mladá Češka se však dokázala dostat zpět do utkání, když v závěru prvního setu sebrala chorvatské soupeřce hned dvakrát servis a ujala se vedení v zápase. 

Ve druhém setu se Siniakové nadále dařilo, ale situaci si mírně zkomplikovala v šestém gemu. V něm měla světová jednička ze čtyřhřy hned pět brejkbolů, avšak ani jeden nevyužila. Martičovou situace posilnila a v následující hře prolomila servis české soupeřky, čímž se mohla vrátit zpět do zápasu.

Česká reprezentantka však dokázala udržet ve zbytku zápasu pevné nervy a dramatický závěr druhého setu uklidnila rychlým rebrejkem. Poté utkání ukončila při vlastním podání a po závěrečném míčku si tak mohla hlasitě zařvat, neboť konečně prolomila nepovedený vstup do sezony.

Kateřina Siniaková se tak na čtvrtý pokus dostala v Dubaji přes první kolo. V souboji o postup do osmifinále se může Siniaková těšit na duel proti Petře Kvitové, nasazené dvojce a kolegyni z českého fedcupového týmu.