Není čas ztrácet čas. Buzarnescuová využila zpoždění letu po svém

- Marek Bartošík

Aktuálně se sice Mihaele Buzarnescuové na tenisových kurtech nedaří, přesto jí nechybí nápaditost a schopnost zapojit originální myšlení. Při čekání na zpožděné letadlo nelenila a absolvovala trénink.

Šest zápasů, šest proher. Tato nelichotivá letošní bilance patří devětadvacáté hráčce světa Mihaele Buzarnescuové, kterou měli čeští diváci možnost sledovat ve fedcupovém střetnutí České republiky s Rumunskem.

Třicetiletá tenistka odcestovala ihned po ostravském klání do katarského Dauhá, kde v úvodním kole podlehla ve třech setech Jeleně Ostapenkové.

Další zastávkou loňské osmifinalistky French Open je Dubaj, která je od Dauhá vzdálena pouhých 370 kilometrů vzdušnou čarou.

Buzarnescuová se do Spojených arabských emirátů rozhodla přepravit letecky. Její let však měl tříhodinové zpoždění. Vítězka loňského turnaje v San José se rozhodla využít volný čas aktivně. „Letištní salónek se jeví jako vhodné místo pro tréninkovou jednotku,“ podělila se o nevšední zážitek na svém instagramovém účtu.

Samotný los byl k Buzarnescuové poměrně přívětivý. V prvním kole turnaje kategorie WTA Premier 5 narazí na Sofii Keninovou (37.). V případě výhry může v další fázi vyzvat nasazenou jedenáctku Darju Kasatkinovou (13.).

Uvidíme, jestli Rumunce neobvyklá tréninková jednotka pomůže k premiérové výhře v kalendářním roce 2019.