Tohle čeká na Kvitovou a další hvězdy! V Miami připravují velkolepý centrální dvorec

- Jan Havlovic

Do startu letošního ročníku Miami Open zbývá necelých šest týdnů. Pořadatelé tohoto obřího podniku chystají pro tenisty i diváky luxusní zázemí v areálu Hard Rock Stadium, kam se turnaj přesunul z Key Biscayne. Hlavní dominantou bude centrální dvorec s kapacitou pro čtrnáct tisíc fanoušků vybudovaný přímo v areně týmu Miami Dolphins, který hraje soutěž NFL.

Letos to bude v Miami stát opravdu za to! Pořadatelé obřího tenisového podniku na Floridě chystají pro letošní ročník vynikající zázemí, které se kvalitou vyrovná grandslamovému turnaji.

V okolí Hard Rock Stadium bude pro tenisty k dispozici osmnáct tréninkových kurtů a dvanáct dvorců, na kterých se budou hrát ostré zápasy. To hlavní vyroste přímo uvnitř obřího Hard Rock Stadium. Na ploše arény, která má kapacitu bezmála sedmdesát tisíc míst, vyrostly mobilní tribuny. Hlavní hvězdy v čele s Petrou Kvitovou nebo Novakem Djokovičem se tak představí na speciálním centrálním dvorci, který bude mít kapacitu 14 000 míst.

Ochuzeni nebudou ani samotní fanoušci. V areálu bude připraveno bohaté občerstvení včetně obří obrazovky, na které budou promítány tenisové zápasy.

„Myslím, že je to výborný nápad přesunout turnaj do areálu týmu Miami Doplhins,“ nechal se před rokem slyšet Chorvat Marin Čilič. „Centrální dvorec bude oproti minulým ročníkům o hodně větší. Bude to pro nás tenisty krásný zážitek si na tomto místě zahrát,“ vyřkl svůj názor Němec Alexander Zverev.