Australian Open: Z Čechů postupuje pouze Martincová, Allertová osmifinále neobhájí

- Jan Havlovic

V australském Melbourne odstartovala v úterý kvalifikace úvodního grandslamu této sezony – Australian Open. Kvalifikační boje začali pro čtveřici českých tenistů. Úspěšná byla pouze Tereza Martincová, která vyhrála ve třech setech. Denisa Allertová bohužel dohrála hned v prvním kole a neobhájí tak loňskou osmifinálovou účast. Končí také Pavlásek s Kolářem.

Martincová je ve druhém kole
Jedinou českou tenistkou, která si během úterního programu na Australian Open zajistila postup, je Tereza Martincová. Čtyřiadvacetiletá tenistka se podruhé v kariéře dostala v Melbourne do druhého kvalifikačního kola, když si v úterním duelu poradila s Číňankou Jing Xun po setech 6:1, 1:6 a 6:3. V dalším kole narazí Martincová na další čínskou tenistku – Xiyu Wang, která je v žebříčku na 208. místě. 

Allertová osmifinále neobhájí
Denisa Allertová v úterý odehrála první utkání od loňského Wimbledonu, ale vítězství si bohužel nepřidala. Pětadvacetiletá tenistka nestačila ve dvou setech na Španělku Badosovou, které podlehla dvakrát 3:6. Allertová tak přijde o poměrně velké množství bodů, neboť neobhájí loňskou osmifinálovou účast.  

Pavlásek dohrál v prvním kole
Adam Pavlásek končí stejně jako v loňském roce na Australian Open hned v prvním kvalifikačním kole. Čtyřiadvacetiletý tenista nestačil v úterním zápase na Slovince Blaže Rolu, kterému podlehl 5:7 a 3:6. Pro Pavláska to byla v letošní sezoně již druhá porážka a celkově osmá v řadě. 

Kolář uhrál jen tři gemy
V prvním kvalifikačním kole úvodního grandslamu sezony končí i Zdeněk Kolář. Ten v úterý nestačil na favorizovaného Jihoafričana George Harrise, kterému podlehl za pouhých 48 minut po setech 2:6, 1:6. 

Kvalifikace Australian Open

Muži
ADAM PAVLÁSEK (203.) – Blaž Rola (SLO, 209.) 5:7, 3:6
George Harris Lloyd (RSA, 119.) [11] – ZDENĚK KOLÁŘ (220.) 6:2, 6:1

Ženy
DENISA ALLERTOVÁ (152.) – Gilberta Paula Badosaová (ESP, 142.) 3:6, 3:6
TEREZA MARTINCOVÁ (197.) – Jing Xun (CHN, 212.) 6:1, 1:6, 6:3