Kam přijede, tam vítězí! Sílu patnáctiletého supertalentu poznaly i Češky

- Jan Havlovic

Ukrajinskému tenisu se klube další obří talent. Teprve patnáctiletá Darja Lopatecká vstoupila do dospělého tenisu vskutku znamenitě. Z prvních šesti turnajů hned ve třech případech slavila titul! Naposledy triumfovala v Hong-Kongu, kde při cestě do finále vyřadila i české tenistky – Kilnarovou a Štefkovou.

Z Ukrajiny se může velmi brzy stát tenisová velmoc, alespoň co se týče ženského tenisu. Už nyní září v elitní desítce Elina Svitolinová, které zdatně sekunduje Lesja Curenková. Do popředí se ale tlačí další mladé talentované hráčky z této východoevropské země. Mezi ně patří Dajana Jastremská, Marta Kosťuková nebo Katarina Zavacká.

Poslední dobou o sobě dává pořádně vědět teprve patnáctiletá Darja Lopatecká. Talentovaná juniorka odehrála vůbec první turnaj mezi dospělými minulý rok v červnu v turecké Antalyi, kde hned získala titul.

Na vítězné vlně pokračovala i o měsíc později v maďarské Baje, kde při cestě za druhým titulem v kariéře vyřadila i Češku Gabrielu Horáčkovou. Lopatecká mohla v říjnu na turnaji v kanadském Saguenay (dotace 60 000 $) útočit na hattrick, ale její pouť turnajem skončila v semifinále.

Na velkých podnicích v Torontu a Dubaji Lopatecká neuspěla, ale na vítěznou vlnu znovu najela v minulém týdnu v Hongkongu. Lopatecká prošla turnajem bez ztráty setu, ačkoliv musela absolvovat kvalifikaci a získala třetí titul v kariéře!

Tenisové umění patnáctiletého supertalentu mohly na vlastní oči posoudit v Hongkongu i dvě české tenistky. Lopatecká vyřadila v semifinále Moniku Kilnarovou a v boji o titul si poradila s Barborou Štefkovou. Obě proti Ukrajince neuhrály ani set.

Patnáctiletá Lopatecká vstoupila do dospělého tenisu ve velkém stylu. Bude tak zajímavé sledovat, zdali bude v těchto vynikajících výkonech pokračovat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Week to remember Winner#25k #vamostacos

Příspěvek sdílený Dasha Lopatetskaya (@dashalopatetskaya),Led 6, 2019 v 5:53 PST