Let's do it! Berdych přivítal nového člena týmu a vyhlíží blížící se tenisovou sezonu

- Jan Havlovic

Let’s do it! S tímhle heslem jde do předsezonní přípravy nejlepší český tenista posledních let Tomáš Berdych. Bývalá světová čtyřka pokračuje pod vedením trenéra Martina Štěpánka. K týmu Berycha se nově přidal kondiční kouč Marek Všetíček, který naposledy vedl Karolínu Plíškovou.

Tomáš Berdych musel ukončit sezonu kvůli přetrvávajícím problémům se zády. Česká tenisová jednička odpískala tenisový rok již v červnu před Wimbledonem, potřebovala totiž čas na rekonvalescenci bolavých zad.

„První varianta byla, že jsem to mohl zkoušet natahovat déle, ale hrozilo, že bych s tím fakt sekl. Druhá varianta byla dát se do pořádku a zkusit se někdy vrátit,“ říkal Berdych na setkání s novináři v polovině září.

Upynuly dva měsíce a aktuální česká tenisová jednička načíná ostrou přípravu na novou tenisovou sezonu. Na pomyslné startovní čáře s Berdychem stojí jak trenér Martin Štěpánek, tak i nový člen týmu – kondiční kouč Marek Všetíček. Uznávaný specialista se přidal k týmu třiatřicetiletého Berdycha poté, co skončil u Karolíny Plíškové.

Z nového člena týmu je nadšený také sám Berdych. „Jsem moc šťastný, že je Marek s námi na jedné lodi,“ napsal Berdych na sociální síť.

Soutěžní návrat Tomáše Berdycha na tenisové dvorce proběhne na začátku příštího roku na Novém Zélandu. V Aucklandu se představí vůbec poprvé v kariéře.