Fed Cup na vlastní oči! Přijďte si prohlédnout trofej zblízka na tenisové výstavě

- Jan Vojkůvka

Tenisová výstava v pražské Galerii Harfa se chýlí ke svému konci. Poslední šanci, jak si prohlédnout artefakty z výstavy „10 let tenisové radosti“, mají fanoušci českého tenisu ve čtvrtek 15. listopadu. A pro závěrečný den si organizátoři přichystali skutečnou lahůdku – návštěvníkům předvedou trofej z Fed Cupu, kterou české tenistky minulý víkend vybojovaly ve finále.

„Ve čtvrtek, od 9 do 17 hodin, bude v síni slávy '10 let tenisové radosti' v přízemí Galerie Harfa vystaven Fed Cup,“ potvrdil mluvčí fedcupového týmu a České Sportovní Karel Tejkal.

Fedcupovou trofej vyhrály české tenistky o víkendu ve finále proti Američankám v neděli. Po výhře 3:0 na zápasy pozvedly titul nad hlavu pošesté za posledních osm let a ještě zvýraznily svou dominanci v této týmové soutěži.

Síň slávy byla v Galerii Harfa otevřena 18. října při příležitosti loučení Radka Štěpánka s kariérou.

Výstava „10 let tenisové radosti“ se ve čtvrtek uzavře. Fanoušci českého bílého sportu tak mají poslední, a zároveň jedinečnou, příležitost, jak unikátní projekt navštívit. Kromě fedcupové trofeje se mohou těšit i na další cenné artefakty z posledních let, jako jsou trofeje z grandslamových turnajů, dres Petry Kvitové, raketa z finále Davis Cupu a mnoho dalšího.