Nadal vyvrací spekulace a hlásí: Na olympiádě budu hrát!

- Petr Šístek

Současně s nevídaně početnou vlnou odhlášených hráčů z tenisového turnaje na letošních olympijských hrách v Rio de Janeiru se v posledních dnech vyrojily spekulace, že se Rafael Nadal pod pěti kruhy představí pouze v soutěži čtyřhry a ve dvouhře bude nahrazen krajanem Pablem Carreñem-Bustou. Rodák z Mallorcy ale pro olympijský web ITF uvedl, že je připraven zápolit ve všech soutěžích.

Zlatého medailistu z Pekingu 2008, jenž se nemohl posledních her v Londýně zúčastnit pro zranění kolena, momentálně trápí dlouhotrvající potíže se zápěstím. V minulých dvou dnech ale trénoval šest hodin, a přestože stav jeho zápěstí není zcela stoprocentní, tak se cítí na to, aby reprezentoval svou zemi na olympijském tenisovém turnaji.

„Tým a já jsme se rozhodli, že budu hrát,“ oznámil Nadal. Vzápětí ale dodává, že jej zdravotní problémy stále zcela neopustily. „Je zřejmé, že to není ideální situace, ale zároveň mě kapitán ujistil, že nejlepší možností je pokusit se uhrát dobré výsledky pro svou zemi. Nejlepší věcí je, že ani po šesti hodinách tréninku není zápěstí horší, než bylo včera – to jsou skvělé novinky,“ popisuje své pocity Mallorčan.

Čtrnáctinásobný grandslamový šampion se také nechal slyšet ohledně svého postoje k olympijským hrám. „Jsem nadšený, že tu můžu být. Olympiáda se koná jen jednou za čtyři roky a nikdy nevíte, co se stane v budoucnu, ostatně jsem přišel o Londýn. Jsem rád, že tu můžu být a mám velkou motivaci hrát,“ říká.

Jeho slova potvrzuje i fakt, že plánuje i start v deblu po boku Marca Lópeze, a pokud to bude možné, tak by se rád zúčastnil i smíšené čtyřhry spolu s Garbiñe Muguruzaovou. Její start v Riu je ale po zdravotních problémech a odhlášení z turnaje v Montréalu v ohrožení a o účasti tohoto páru se tak rozhodne až později.