Na souboj sester Plíškových nedojde, Kristýna nevyužila mečboly a po třech hodinách prohrála

- Filip Lefenda

Obrovskou bitvu s nešťastným koncem má za sebou na turnaji v Tokiu Kristýna Plíšková. Češka vyzvala v úvodním kole dvouhry Australanku Dariu Gavrilovovou, s níž prohrála po obrovském boji 6:7(2), 6:3 a 6:7(8). V duelu, jenž trval bez čtyř minut tři hodiny, nevyužila česká hráčka dva mečboly. Vítězstvím by si přitom Kristýna zajistila pikantní osmifinálový souboj se sestrou Karolínou.

V úvodní sadě ztratila Plíšková třikrát servis, vždy ale dokázala hned v dalším gemu zaváhání napravit, v tiebreaku však uhrála jen dva míče.

V sadě číslo dvě si do stavu 3:3 držely obě hráčky podání, poté se už blýskla Češka dvěma brejky v řadě a vyhrála druhé dějství 6:3.

Ve třetím setu vedla Plíšková 3:0, ve čtvrté hře měla navíc hned pět brejkových šancí, když vedla na returnu 40:0 a poté měla dvakrát ještě výhodu. Gavrilovová je ale dokázala odvrátit a dříve ztracený servis si brzy získat zpět.

Další šance pro Plíškovou přišla za stavu 5:4, kdy měla na příjmu první mečbol. Češka ho ale nevyužila. V jedenácté hře pak sama prohrála servis a byla na pokraji vyřazení. Jenže Plíšková se nevzdala a oplácela stejnou mincí – rebrejkem.

Vynutila si tak tiebreak, v němž disponovala za stavu 7:6 druhou možností na ukončení utkání. Ani v tomto případě však neuspěla, jen o pár chvil později to byla naopak Gavrilovová, která se po výsledku 10:8 radovala z postupu do osmifinále. V tom si zahraje proti sestře Kristýny Karolíně.

Toray Pan Pacific Open, Tokio (ženy, JPN, 799 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Kristýna Plíšková (101.) – Daria Gavrilovová (AUS, 33.) 6:7(2), 6:3, 6:7(8)