TOP 5 zajímavostí US Open: Krach favoritek i Nadal bez přímého soupeře

- Radek Štohl

US Open se ještě nepřehouplo do druhého týdne, přesto již nyní může nabídnout zajímavé statistiky. Mezi ně se mimo jiné řadí neúspěšné počínání dvou nejvýše nasazených tenistek dvouhry, které se nedokázaly dostat do třetího kola US Open.

Ne každý den se vydaří. Své by o tom mohly vědět i Simona Halepová a Caroline Wozniacká, které na letošním US Open skončily překvapivě brzy.

Halepová padla již v prvním kole sKaiou Kanepiovou, na kterou nestačila po sadách 2:6, 4:6. O pouhé kolo později se s grandslamem musela rozloučit Wozniacká, ta nevyzrála na Lesju Curenkovou 4:6, 2:6.

Právě díky dvěma zmíněným šokujícím prohrám se psala tenisové historie. Podruhé v open éře totiž před třetím kolem grandslamu vypadla jak světová jednička, ta druhá žena žebříčku.

Vyjma zmíněné skutečnosti jsme pro vás vybrali další čtyři zajímavosti, které se posouvají i zásluhou letošního US Open:

  • Poprvé v open éře se přihodilo, že ve třetím kole ženské dvouhry grandslamu se objevily tři tenistky z Běloruska. Aryna Sabalenková a Aljaksandra Sasnovičová mají ještě svůj zápas před sebou, Viktoria Azarenková prohrála se Sloane Stephensovou
  • Maria Šarapovovová na US Open řádí v nočních zápasech. Během své kariéry zde odehrála již jednadvacet utkání, ani jednou však z duelu neodcházela jako poražena
  • Rafael Nadal v New Yorku vyhrál již deset klání za sebou. Naposledy však v roce 2013 se na turnaji utkal s hráčem TOP 20. Ve finále jim byl Novak Djokovič (6:2, 3:6, 6:4, 6:1)
  • Kdo ze současných žen ve dvouhře zvládl nejvíce vítězných zápasů na grandslamu proti hráčkám TOP 10? Jedná se o Serenu Williamsovou, která má již 56 výher. Za Američankou se nachází její sestra Venus (37), Maria Šarapovovová (21) a Jekatěrina Makarovová. (13)