ATP

Přidal bych více zápasů na tři vítězné, zasnil se Federer

- Radek Štohl

Jen si to představte. Do pozice šéfa ATP se právě dostal Roger Federer, který by měl možnost cokoliv upravit na současných pravidlech. Či něco z nich odebrat. Švýcarský fenomén by se s největší pravděpodobností rozhodl pro více duelů na tři vítězné sety.

Podobné zápasy jsou dosud k vidění jenom na grandslamech a v Davis Cupu. V mužské týmové soutěži se ke všemu již zkoušela novinka, během které tenisté hráli jen na "best-of-three".

To aktuálně platí všude, ať už je to podnik kategorie ITF nebo prestižní akce Masters. Právě na těchto turnajích se v minulosti hrály finálové zápasy na tři vítězné sady, vedení tenisu od toho ale nakonec upustilo.

Dostat je více do hry by si přál Roger Federer. „Kdyby to bylo čistě na mě, přidal bych je více do hry, alespoň co se týče finálových duelů," rozpovídal se Federer po vítězném startu v Cincinnati.

„Možná by neuškodilo je mít v rozhodujících zápasech na podnicích Masters a určitě ne na Turnaji mistrů. Je poměrně škoda, že na okruhu ATP nemáme žádný takový duel," pokračoval ve své úvaze.

„Všechno se odehrává jen na grandslamech, Davis Cupu a olympijských hrách. Řekl bych, že je to lehce nevyužitá příležitost," mrzelo světovou dvojku.

Zároveň ovšem dodal, že rozhodnutí výše postavených činovníků chápe. „Vím, že se tak děje kvůli prevenci před zraněním hráčů."

„Na druhou stranu jsem na startu kariéry odehrál mnoho těchto duelů, poté však dané pravidlo bylo zrušeno. Je to škoda, ale rozumím tomu," zakončil Federer.