WTA

Plíšková už nespolupracuje s Krupou. Náhradu našla rychle

- Radek Štohl

Karolína Plíšková a Tomáš Krupa již netvoří tenisové duo. Plíšková se rozhodla spolupráci ukončit po výsledcích, které nebyly z její strany uspokojivé. Druhá nejlepší česká tenistka dvouhry ale bez trenérského vedení dlouho nebude, místo Krupy zaujme Rennae Stubbsová.

Plíšková s Krupou spolupracovala od loňského listopadu. Hned na druhém letošním podniku Češka dokráčela do čtvrtfinále Australian Open, do stejné části turnaje se dostala také na prestižních amerických betonech v Indian Wells a Miami.

Do antukové části sezóny ke všemu bývalá jednička vstoupila fantasticky, ve Stuttgartu získala titul a v Madridu dokráčela do semifinále. Ačkoliv na dalších čtyřech akcích vyhrála maximálně dva zápasy, ve Wimbledonu uhrála rekordní osmifinále.

Ani to však rozpadu nezabránilo. „Já i Tomáš jsme pro úspěch dělali vše, co bylo v našich silách,“ oznámila Karolína Plíšková informaci na svých oficiálních stránkách.

„Výsledky a pocity prostě nebyly takové, jaké od sebe očekávám. Není to o něčí vině, já nesu největší odpovědnost za své výsledky a rozhodla jsem se pro změnu. Tomáš je super chlap a vynikající trenér, takové věci se prostě stávají," pokračovala ve svém vyjádření osmá tenistka dvouhry.

Ta se pro konec spolupráce rozhodla po Montrealu, kde vypadla ve druhém kole s Kiki Bertensovou, která na turnaji vybojovala do čtvrtfinále.

„Ve spojení elitní hráčky a elitního trenéra byla pochopitelně očekávání a cíle nejvyšší. Definitivně rozhodl brzký konec na turnaji v Montrealu a celkově horší pocit Karolíny. Proto se rozhodla pro nový impuls,“ vyjádřil se k situaci manažer tenistky Michal Hrdlička.

Ukončení tři čtvrtě roční spolupráce zarmoutilo samotného Tomáše Krupu. Pětačtyřicetiletý kouč ovšem situaci nebral tragicky. „Samozřejmě mě mrzí, že končí cesta, ve kterou jsem věřil," nechal se slyšet bývalý trenér Barbory Strýcové nebo Radka Štěpánka.

„Pro úspěch jsem dělal maximum. I když si nemyslím, že jsme prožívali zrovna špatnou sezonu, naše cíle byly samozřejmě vyšší. Mně nezbývá, než Karolínino rozhodnutí respektovat. Určitě v tom ani z jedné strany není nic osobního a Káju i kluky z týmu kdykoliv zase rád uvidím," zakončil.

Plíšková si za zkušeného trenéra hned našla náhradu, v Americe se jí ujme Rennae Stubbsová. Ta s českou tenistkou pracovala již na loňském Turnaji Mistryň v Singapuru. Bude mít druhá spolupráce delšího trvání?