ATP

Elitní deblista byl potrestán za propagaci sázkové kanceláře

- Jan Havlovic

Kolumbijský tenista Robert Farah dostal podmíněný tříměsíční zákaz činnosti za propagování sázkové společnosti na sociální síti. Deblová světová šestnáctka musí navíc zaplatit pokutu v hodnotě pěti tisíc dolarů. Incident se stal v únoru letošního roku krátce po Australian Open.

Jednatřicetiletý Farah zveřejnil v únoru tohoto roku na svém oficiálním twitterovém účtu tweet, ve kterém propagoval jednu ze sázkových kanceláří a nepřímo pobízel k tomu, aby si lidé vsadili na tenisové zápasy.

Elitní světový deblista tweet smazal až po upozornění od Jednotky pro bezúhonnost tenisu (TIU). Farah si byl pochybení vědom a s příslušnými orgány při vyšetřování spolupracoval, přesto kolumbijského tenistu trest neminul. Farah musí zaplatit pokutu v hodnotě pěti tisíc dolarů a dostal podmíněný tříměsíční zákaz činnosti.

K incidentu došlo krátce po Australian Open, na kterém Farah společně se svým krajanem Juanem Sebastianem Cabalem došli v mužské čtyřhře až do finále. V souboji o titul tehdy nestačili ve dvou setech na dvojici Marach, Pavič.

Farahovi aktuálně patří na deblovém žebříčku šestnáctá pozice. Jeho kariérním maximem v singlu je 163. pozice z června roku 2011.