Strýcová v Birminghamu třetí finále nepřidala, po boji ji vyřadila kamarádka

- Jan Vojkůvka

Existovala šance, že by se v Birminghamu mohlo v neděli hrát ryze české finále. Trhlinu těmto nadějím ale přineslo hned první semifinále, ve kterém bývalá šampionka Magdaléna Rybáriková nepovolila své dobré kamarádce Barboře Strýcové vybojovat své třetí finále na anglickém turnaji.

Finalistka z let 2014 a 2016 prohrála se slovenskou tenistkou ve dvou setech 6:7(1), 4:6, ale hned dvakrát měla výhodu brejku a mohla sady doservírovat. Ani v jednom případě se jí to ale nepovedlo.

„Věděla jsem, že to bude těžký zápas, protože (Strýcová) je velmi talentovanou a schopnou hráčkou,“ uvedla po utkání Rybáriková, které na Nature Valley Classic vyhrála titul v roce 2009.

Do zápasu Strýcová nevstoupila ideálně a prohrála hned v prvním gemu servis. Od stavu 1:3 ale dvorci dominovala a vyhrála čtyři hry v řadě. Vedení 5:3 a 30:0 však nepřetavila v zisk první sady a nechala Slovenku rebrejknout a ve skóre se dotáhnout. V rozhodujícím tiebreaku pak uhrála pouze jeden míček.

„I když jsem v prvním setu prohrávala při jejím servisu 0:30, tak jsem věřila, že to dokážu otočit a nějak vyhrát. Myslím, že v tiebreaku pak udělala nějaké chyby. Je to obrovská bojovnice a má skvělé returny, bylo to opravdu těžké,“ vysekla Strýcové poklonu Rybáriková.

I ve druhém setu byla Strýcová blízko úspěchu. Po brejku v sedmé hře vedla 4:3, ale stejně jako v první sadě, tak i tentokrát českou hráčku zradil servis. Rybáriková nejen, že rebrejkla svou soupeřku, ale navíc třemi gemy v řadě zápas zakončila.

Slovenská hráčka v utkání zahrála 24 vítězných míčků a 22 nevynucených chyb. Naopak Strýcová k 18 winnerům přidala hned 30 errorů.