Djokovič hází zklamání z Paříže za hlavu. Na trávě bude hrát ještě před Wimbledonem

- Jan Havlovic

Novak Djokovič hází zklamání ze čtvrtfinálového vyřazení z Roland Garros za hlavu a rozhodl se přijmout divokou kartu na blížící se turnaj v londýnském Queen’s Clubu. Bývalá světová jednička tak přehodnotila své plány a rozhodla se absolvovat travnatou sezonu, ačkoliv v Pařiži tvrdil Djokovič opak. „Jsem připraven na nové výzvy,“ hlásí Srb.

Zprvu se zdálo, že Novak Djokovič letos trávu úplně vynechá. Rozladěný Srb to tvrdil v Paříži po trpké čtvrtfinálové porážce od Itala Cecchinata. Na slova bývalé světové jedničky však nedošlo. Djokovič přehodnotil své plány a rozhodl se naskočit do přípravy na červencový Wimbledon.

Jednatřicetiletého bělehradského tenistu čeká první test na travnatém povrchu hned příští týden. Představí se totiž na turnaji v londýnském Queen’s Clubu, na který přijal v pondělí divokou kartu. „Moc se těším. Mám na turnaj skvělé vzpomínky, před deseti lety jsem tam hrál finále,“ připomněl Djokovič finálovou bitvu s Rafaelem Nadalem.

Potvrzení účasti dvanáctinásobného grandslamového šampiona udělalo velkou radost také pořadatelům tradičního turnaje. „Doufali jsme v to, je to pro nás fantastická zpráva,“ říká ředitel turnaje Stephen Farrow.

Djokovič bude mít možnost si na trávě v Queen’s Clubu otestovat svou formu před Wimbledonem. „Bude to skvělá příprava,“ je si jistý třínásobný wimbledonský vítěz.