Tenista v mládí odmítl hereckou kariéru. Dnes patří mezi nejlepší hráče světa

- Jan Vojkůvka

Tenisté jsou velmi často dotazováni na to, jakým směrem by se jejich život ubíral, kdyby si jako svou profesi nezvolili zrovna bílý sport. Mnozí se zasní a vymýšlí nejrůznější teorie. To bosenská jednička Damir Džumhur má zcela jasno. Měl totiž zajímavě rozjetou hereckou kariéru.

Pětadvacetiletý Džumhur měl od dětství jeden velký sen. Tím bylo stát se hercem, a to ne pouze na prknech, která znamenají svět. Za svým snem si navíc svědomitě šel a rozhodně měl kariéru slušně našlápnutou.

Džumhur si zahrál v několika lokálních filmech, z nichž asi nejznámější je snímek Grbavica, který byl natočen v roce 2006. Na mnohem vyšší úroveň však přistoupil o rok později ve svých patnácti letech, kdy si zahrál ve válečném filmu z bývalé Jugoslávie s názvem Snipers Valley. Fotografie bosenského tenisty v jeho nejznámější roli si můžete prohlédnout zde.

Za svou roli obdržel honorář ve výši 8 000 eur, což byla pro bosenského mladíčka vskutku velmi zajímavá částka. Stále více se však začínal zajímat o sport a své herecké choutky pomalu, ale jistě, dával do pozadí.

Je těžké odhadovat, kam až by se Džumhur vypracoval, kdyby zůstal u herectví. Jisté však je, že v tenise patří mezi ty nejlepší. Aktuálně 31. hráč světa má na kontě dva tituly z okruhu ATP, sedm trofejí z challengerů, dvanáct triumfů z ITF a doposud si tenisem vydělal více než dva a půl milionů dolarů.

Rozhodně se tak dá říct, že brzy šestadvacetiletý tenista nemusí přechodu ze záře reflektorů litovat.