Rozkol zažehnán. Kristýna Plíšková vyhrála a na Karolínu se zlobit nemusí

- Jakub Slunečko

Obhájkyně finále na J&T Banka Prague Open Kristýna Plíšková poslední dny nevěděla, kde jí hlava stojí. Nejdřív se dozvěděla, že v prvním kole půjde na dvojče Karolínu. Nakonec se sestra z turnaje odhlásila, jenže bohužel pro Kristýnu to bylo příliš brzy. A tak šla česká tenistka hrát proti neoblíbené Sasnovičové, kterou naštěstí ve dvou setech porazila. „Dopadlo to dobře, jinak bych na ségru byla asi naštvaná,“ usmála se Plíšková.

O co šlo? Karolína Plíšková se po titulu ve Stuttgartu rozhodla odhlásit z J&T Banka Prague Open, kde měla hrát první kolo právě proti sestře Kristýně. Jenže tak (nejspíš nevědomky) učinila příliš brzy – kdyby se odhlásila až v pondělí, šla by její sestra hrát na jednu z poražených kvalifikantek.

Jenže Karolína Plíšková se odhlásila v neděli, a tak sestra Kristýna musela jít hrát proti deváté nasazené Bělorusce Sasnovičové, se kterou prohrála nedávno v Miami. „Odhlásila se moc brzo. To byla trošku chybička, ale dopadlo to dobře. Jinak bych byla asi naštvaná,“ řekla po vítězství 7:6(5) a 6:3.

Sama Karolína, jak slíbila, fandila spolu se zbytkem rodiny Plíškových své sestře mezi diváky. „Říkala, že tam bude. A viděla jsem ji. Občas se na sebe jdeme podívat, ona se na mě naposledy byla podívat v Indian Wells,“ řekla Kristýna Plíšková.

Nakonec si po vítězství oddychla, že všechno dobře dopadlo. A že v prvním kole nemusela jít právě na Karolínu. „To je pro mě pořád strašák číslo jedna. Bylo to náročné, když jsem zjistila, že máme jít v prvním kole na sebe. Obhajuju tady finále a navíc ještě doma. Ale ségra byla ve Stuttgartu, hrála dobře, tak jsem věřila, že tam bude dlouho a bude trošku unavená,“ smála se Kristýna.

S výkonem proti neoblíbené soupeřce Sasnovičové byla celkem spokojená, ale doufala, že do středečního zápasu s Číňankou Wang Čchiang se ještě zvedne. „Mám teď za sebou pár blbých zápasů. Ale myslím, že hraju docela slušně, takže zatím nepanikařím,“ řekla tenistka, která se po propadu žebříčkem rozešla s trenérem Martinem Fassatim.

„Každý jsme měli jinou představu o mém tenise, už jsem cítila, že mi to nic nedává,“ vysvětlovala Plíšková, proč spolupráce skončila. Fassati pak hned přešel k Markétě Vondroušové, kdežto Plíšková zatím na nového kouče čeká. V Praze ji zatím na zkoušku vede Theodor Devoty – sparingpartner českých tenistů.

„Zatím je to jen zkouška, po Praze se rozhodnu, co dál. Chtěla bych nejlépe českého trenéra, ale moc na výběr už není,“ poodhalila Kristýna Plíšková další plán.