Nikdy nebudeme kamarádky, prohlásila Šarapovová o Sereně

- Jan Vojkůvka

Napjaté vztahy mezi ruskou tenistkou Marií Šarapovovou a Serenou Williamsovou, které se táhnou od roku 2004, asi nikdy nebudou překlenuty. V takovém duchu se vyjádřila Šarapovová v posledním rozhovoru, ve kterém se vrací ke své biografii, v níž se právě tohoto ožehavého tématu rovněž dotkla.

V knize „Unstoppable: My Life So Far“ Šarapovová, mimo jiné, napsala, že po výhře nad Serenou Williamsovou ve Wimbledonu v roce 2004 objevila v šatně rozzuřenou a uplakanou Američanku, která se nelichotivě vyjadřovala k tehdy sedmnáctileté Rusce.

Šrámy, které jejich první střetnutí nadělalo, se od té doby prohloubily. Šarapovová sice přiznává, že mladší ze sester Williamsových respektuje, ale nic víc než pracovní vztah neexistuje.

„Po celé ty roky se toho o našem vztahu a rivalitě řeklo spoustu. Můžeme slavit, čehož jsme dosáhly. Obě jsme dokázaly dostat se různými způsoby až na vrchol. Chovám k ní a jejím schopnostem spoustu respektu,“ uvedla Ruska.

„Myslím, že máme profesionální vztah, a bylo by divné, kdybych ve své knize nehovořila o jedné ze svých největších rivalek. Ale nemyslím si, že bychom někdy byly kamarádkami,“ pokračovala Šarapovová. „Měla jsem štěstí, že jsem si během mládí udělala spoustu přátel, kteří jsou pro mě důležití. Se Serenou budeme, nakonec, vždy soupeřkami,“ dodala.