Po Oskarech znovu do práce! Federer vyrazil ladit formu do Itálie

- Jan Havlovic

Roger Federer zazářil na úterním vyhlášení sportovních cen Laureus v Monaku, když získal hned dvě prestižní ocenění. O den později už švýcarský tenista makal na kurtu. Pro svou tréninkovou jednotku si vybral vůbec poprvé italské středisko Piatti Tennis Center kousek od francouzských hranic.

Dvacetinásobný grandslamový šampion si v úterý v Monaku užil slavnostní večer. Z předávání cen Laureus si odvezl hned dvě prestižní ocenění, ale na žádnou větší oslavu nebyl čas. Federer věděl, že musí pokračovat v přípravě na blížící se podniky v Indian Wells a Miami.

Proto se hned o den později vydal na italské pobřeží pod Turín do Piatti Tennis Center. Místní akademii ležící ve městečku Bordighera otevřel slavný tenisový kouč Riccardo Piatti. Do tréninkového centra dorazil také tým švýcarského tenisy – Ivan Ljubičič a Severin Luthi.

Slavnou návštěvu přivítali činovníci místní tenisové akademie s otevřenou náručí. „Je to pro nás nesmírná čest přivítat zde Rogera Federera,“ stojí na facebookových stránkách Piatti Tennis Center. „Chtěli bychom poděkovat Ivanu Ljubičičovi, bez kterého by se tohle neuskutečnilo.“

Nyní čeká dvacetinásobného grandslamového šampiona cesta do USA, kde odehraje turnaje v Indian Wells a Miami. Federera čeká v zámoří těžká práce, neboť na obou prestižních podnicích obhajuje loňský titul.