Zverev překvapivě mění trenéra! Kdo ho nyní povede?

- Jan Havlovic

Alexander Zverev se rozhodl zareagovat na špatný vstup do sezony výměnou trenéra. Podle informací deníku Marca ukončil spolupráci se Španělem Juanem Carlosem Ferrerem, bývalou světovou jedničkou. Dvacetiletého Zvereva bude nyní koučovat jeho otec Alexander, kterému bude pomáhat Boris Becker, sedminásobný grandslamový vítěz.

„V roce 2018 Saša vyhraje grandslamový titul,“ říkal Carlos Ferrero na loňském US Open. Jejich společný projekt měl dlouhodobý výhled a oba věřili v úspěch. Německo-španělská spolupráce však končí již po necelém půl roce. Zverev ukončil, dle informací deníku Marca, spolupráci s bývalou světovou jedničkou již po letošním Australian Open.

Hlavním důvodem bylo, že oba měli na tenisový život jiný pohled. Ferrero chtěl, aby byl Zverev profesionál jak na kurtu, tak i mimo něj. To se však dvacetiletému Němcovi nezamlouvalo a často ve volném čase dělal to, co uznal za vhodné.

Složení týmu světové pětky tak nyní zůstává čistě německé. Do pozice kouče se totiž přesouvá Zverevův otec Alexander, kterému bude nápomocen slavný krajan Boris Becker, sedminásobný grandslamový šampion.

Dvacetiletý Zverev nemá ideální vstup do sezony. Na melbournském grandslamu vypadl již ve třetím kole na raketě Korejce Čonga, pozdějšího semifinalisty. Nedařilo se mu ani v Rotterdamu, kde skončil v osmifinále.