Federerova dominance uhranula i Plíškovou. Je parádní sledovat jeho zápasy, říká

- Jan Havlovic

Hlavní tenisovou zprávou minulého týdne byl jednoznačně návrat Rogera Federera na pozici světové jedničky. Švýcarské legendě se dostalo nespočet gratulaci. K dominanci dvacetinásobného grandslamového šampiona se nyní vyjádřila také Karolína Plíšková, která rovněž ví, jaké je to být světovou jedničkou. „Roger dokázal najít ideální formu. Je to pro něj neskutečný úspěch,“ myslí si česká tenistka.

Roger Federer dokázal za poslední rok uhranout celý tenisový svět. Dokázal i ve svých šestatřiceti letech získat tři grandslamové trofeje a zaokrouhlil svůj počet trofejí z turnajů velké čtyřky na dvacet. V minulém týdnu se navíc Švýcar dokázal po pěti letech znovu vrátit na pozici světové jedničky.

„Myslím si, že Roger nehraje lépe než v posledních letech, ale dokázal najít ideální formu,“ uvažuje Karolína Plíšková, která si v loňském roce rovněž vyzkoušela, jaké to je být světovou jedničkou. „Cítím, že si skutečně užívá to, co dělá. Je vždy parádní sledovat jeho zápasy,“ cituje českou fedcupovou reprezentantku web tennisworldusa.org.

Hlavním důvodem úspěchů švýcarského tenisty je dle Plíškové rivalita s Rafaela Nadala.   „Přítomnost Nadala pomohla Federerovi stát se ultra-konkurenceschopný a dosáhnout velkých úspěchů,“ myslí si aktuální světová pětka.

„To pomáhá oběma. Federer s Nadalem toho vyhráli opravdu mnoho, ale stále mají motivaci,“ uvažuje česká jednička na výhodami této rivality dvou tenisových legend.

Pětadvacetiletá Plíšková se dokázala v minulém roce probojovat na trůn ženského tenisu. Na žebříček však od té doby příliš nekouká. „Byla skvělá zkušenosti být světovou jedničkou, ale na žebříček už tak nehledím,“ přiznává Plíšková závěrem.