Neplatíte? Nehraju. Kanepiová kvůli penězům odmítla reprezentovat ve Fed Cupu

- Petr Sumbal

Měla být důležitou součástí týmu. Estonsko na ni spoléhalo ve fedcupové bitvě proti Portugalsku. Jenže Kaia Kanepiová si postavila hlavu a svou zemi reprezentovat odmítla. Důvod je prozaický. Peníze. Poté co Kanepiové estonská tenisová asociace nechtěla za start zaplatit, omluvila se kvůli nemoci.

Kanepiová měla být v estonském fedcupovém týmu dvojkou a tedy hodně klíčovou postavou. Jenže svým krajankám ukázala záda a v zápase proti Portugalsku v euro-africké zóně nepomůže. To je pro Estonsko velkým problémem, protože po Anett Kontaveitové, která je v žebříčku na 27. místě, následuje obrovská díra. Další tři nominované tenistky ani nefigurují na žebříčku WTA.

Jak uvádí server tennisworldusa.org, požadovala čtvrtfinalistka loňského US Open za svůj start ve Fed Cupu 100 tisíc euro. Peníze prý chtěla rozdělit mezi svého trenéra a zbytek svého týmu. Jenže za fedcupové starty není zvykem tenistky platit a na nic podobného nepřistoupila ani estonská tenisová federace.

A jaká byla reakce dvaatřicetileté tenistky? Obratem poslal omluvu z důvodu nemoci. Málokdo však věří, že je Kanepiová opravdu nemocná.