Drama v Trnavě! Na tenisovém turnaji zasahovala policie, opilí sázkaři utekli

- Filip Lefenda, Michal Chadim

Úterní utkání mezi Magdalenou Pantůčkovou a Ruskou Kazionovovou mělo na turnaji v Trnavě nezvyklou kulisu. Organizátoři se během něj dostali do křížku s partou podnapilých sázkařů, na které po několika marných upozorněních museli dokonce zavolat policii.

Nezvyklých projevů se v místě konání halového podniku Empire Women´s Indoor 2018 dopouštěly dvě tříčlenné skupinky rusky a maďarsky hovořících návštěvníků.

Přijeli se pokochat krásou sportu či pohledem na vysportovaná těla? Kdeže. Zjevně podnapilí narušitelé dorazili sázet na již rozehraná utkání, takové jednání je však v prostorách všech tenisových turnajů striktně zakázáno.

Sázkové kanceláře totiž nevypisují kurzy pouze na vítěze zápasů či setů, ale také gemů, ba dokonce i jednotlivých výměn. V takových případech by ale měli ti, jež sázejí přímo „od kurtu“, oproti poskytovatelům těchto sázek nespornou výhodu.   

Na jednání v rozporu s pravidly byli dotyční organizátory několikrát upozorňováni, avšak marně. Hříšníci byli navíc notně posíleni alkoholem, který postupem času přerostl v agresi. Na pomoc tak musela být přivolána i městská policie.

Ta už ale na místě nezvané hosty nezastihla. Magdalena Pantůčková mezitím svůj zápas dovedla do zdárného konce a nezvaní hosté se krátce před příjezdem uniformovaných mužů rozprchli. Problémy se sázkaři přitom pořadatelé řešili už v pondělí, tehdy se však ještě dokázali s dotyčnými na místě domluvit a neoprávněnému počínání zamezit.

Z podniku v Trnavě přinášíme čtenářům Tenisového světa po celý jeho průběh exkluzivní zpravodajství.