Denní menu, 12.11.2017: Federer slaví první výhru, Fed Cup ovládly Američanky

- Jan Vojkůvka

Nedělní program bude na tenisové dění velmi bohatý a postarají se o to zejména dvě události. V Londýně startuje Turnaj mistrů, poslední velký turnaj mužské sezony roku 2017. Svou derniéru má před sebou také letošní Fed Cup, ve kterém Bělorusky usilují o senzaci proti Američankám. V Milovicích vyvrcholil další halový turnaj futures a podruhé v řadě se z vítězství raduje Marek Jaloviec.

NA ROZJEZD

10:30

V MILOVICÍCH SLAVÍ JALOVIEC DALŠÍ TROFEJ: Marek Jaloviec potvrdil, stejně jako minulý týden v Opavě, i v Milovicích roli nasazené jedničky a vybojoval druhý titul v řadě. Tentokrát si poradil v českém finále s Janem Šátralem, kterého porazil ve dvou setech i přesto, že ho trápilo menší zranění, kvůli kterému si musel vzít přestávku na ošetření. Ve čtyřhře se ze třetího letošního titulu raduje Marek Gengel.

Více se turnaji v Milovicích věnujeme v samostatném článku.

 

HLAVNÍ CHOD

13:00

STARTUJE TURNAJ MISTRŮ: Londýnský Turnaj mistrů je tady a s ním i osm nejlepších hráčů uplynulé sezony na okruhu ATP. První hrací den začne hodně zostra a už v odpoledním bloku se na kurtu objeví Švýcar Roger Federer, který vyzve senzačního vítěze pařížského Masters Jacka Socka. Večer se pak v O2 Areně spolu střetnou Alexander Zverev a Marin Čilič.

Více se Turnaji mistrů věnujeme v samostatném článku.

 

A KDO NEMÁ DOST...

12:00

FED CUP POZNÁ SVÉ VÍTĚZKY: Americká tenistka CoCo Vandewegheová dokázala na úvod nedělního programu finále Fed Cupu porazit běloruskou jedničku Arynu Sabalenkovou a vrátila svůj tým do vedení. Za stavu 2:1 mají Američanky hned dva pomyslné mečboly.

Více se finále Fed Cupu věnujeme v samostatném článku.

Češi v akci

ITF/Futures

Futures Milovice (muži, CZE F9, 15 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Finále dvouhry
MAREK JALOVIEC (283.) – JAN ŠÁTRAL (373.) 6:3, 6:4
Finále čtyřhry
GENGEL, Walkow (POL) – DUDA, KONEČNÝ 6:3, 6:7(4), 10:5

Soho Square Egypt, Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo kvalifikace
MARTINA KUDELOVÁ (-) – Anjana Sureshová (CAN, -) 6:1, 6:1
LINDA ŠEVČÍKOVÁ (-) –  Diana Ševčenková (RUS, 1208.) 7:5, 3:6, 5:7
Aldila Sitjiadiová (INA, 999.) – LAETITIA PULCHARTOVÁ (-) 6:2, 6:1
Maria Patrascuová (CAN, 1084.) – KAROLÍNA KUBÁŇOVÁ (-) 6:7(5), 0:6