Je jí 101 let a miluje Nadala. Ten potěšil zapálenou fanynku podepsanou fotkou

- Filip Lefenda

Láska kvete v každém věku. Krajanka šestnáctinásobného grandslamového vítěze Felisa Muňozová tráví většinu času ve svém křesle a sleduje tenisová utkání. Největší pozornost ovšem upíná k zápasům, jejichž hrdinou je Rafael Nadal. Na Španěla, jehož rituály dokáže s přesností vtipně napodobit, nedá velká fanynka dopustit. Příběh zaznamenal také sám hráč, který dámě poslal podepsanou fotografii s věnováním.

„Neustále sedí tady v rohu místnosti a sleduje co nejvíce zápasů,“ prozradila na adresu maminky Mariló, jedna z dvou dcer. „Párkrát tenis přestala sledovat. Bylo to v dobách, kdy byl Nadal zraněný,“ poznamenala, že Španěl je zkrátka pro Felisu alfou a omegou celého sportu.

Občas si u televize i zanadává. „Vždy ji velmi rozzlobí, když o něm někdo špatně mluví,“ prozradila druhá dcera Pilar. „Vždy oponuje tím, že Rafa je nejlepší,“ dodala.

Nadalovu hru i návyky zná vitální žena, které je krásných 101 let, do puntíku. Předvede vám jeho rituály před podáním i při přebírání trofejí. „Více než tenis jako takový opravdu zbožňuje Nadala,“ podotkla Pilar. „Miluje, jak je pokorný, to, že jej doprovází strýc i že má delší dobu stále stejnou přítelkyni.“

Felisa hodně prožívá zejména zápasy s Rogerem Federerem, španělsko-švýcarskou rivalitu si užívá, i když je po vzájemných zápasech často smutná. Vždyť v letošní sezóně ovládl všechna čtyři vzájemné střetnutí šestatřicetiletý elegán z Basileje. I on na druhou stranu patří v případě této dámy k těm oblíbenějším hráčům.

Koho ale nemusí je Novak Djokovič. „Nemám ráda, když ničí rakety,“ říká rázně Felisa Muňozová. „Tohle Nadal nedělá. Když prohraje, tak prostě prohraje,“ vysvětluje, že si Španěl nepotrpí na zbytečné excesy.

Příběh tenisové nadšenkyně, o kterém v srpnu informoval web Voz de la Galicia, se dostal i k samotnému Nadalovi. Šestnáctinásobný grandslamový šampion tak v minulých dnech potěšil svou dost možná nejstarší fanynku poslanou podepsanou fotografií. Nechybělo ani poděkování za podporu a přání pevného zdraví.