Češi vyhlíží soupeře. Ženy jsou třetí nasazené, muži budou mít v 1. kole volno

- Jan Vojkůvka

Letošní ročníky Davis Cupu a Fed cupu čeká sice ještě podzimní vyvrcholení v podobě finálových bitev, již nyní se ovšem chystají přípravy na nový ročník. Ve středu proběhne v anglickém Londýně los týmových soutěží pro rok 2018 a své soupeře se dozví i obě české reprezentace. Ta ženská bude plnit role třetích nasazených. Muži budou mít v úvodním kole euro-africké zóny volno.

České fedcupové reprezentantky, které byly letos vyřazeny v semifinále na půdě Spojených států, budou v prvním kole Fed Cupu plnit role výrazných favoritek. K tomu jim dopomáhá i pozice třetích nasazených za Běloruskami a právě Američankami.

Úvodní kolo nového ročníku Fed Cupu se bude konat ve dnech 10. a 11. února a Češky by mohly doma hostit Belgii nebo Švýcarsko. Pokud by jim los přisoudil Německo či Nizozemsko, musely by hrát na venkovní půdě.

Po porážce ve víkendové baráži a sestupu se mužský tým musí spokojit s bojem o návrat mezi elitu. Malou útěchou je fakt, že v prvním kole budou mít Češi, jakožto nejvýše nasazený tým, stejně jako Rusko, Slovensko a Portugalsko volno. Zasáhnou tak až do druhého kola.

Soupeře se ale dozvědí už ve středu a vzejde ze sedmi nenasazených týmů, které mezi sebou vytvoří tři dvojice pro 1. kolo. Zbylý tým bude mít volný los. V euro-africké zóně se čeští reprezentanti mohou utkat s Rakouskem, Běloruskem, Bosnou a Hercegovinou, Jihoafrickou republikou, Švédskem, Ukrajinou a vítězem zápasu mezi Izraelem a Rumunskem, který se sice měl odehrát o víkendu, ale kvůli odložení se uskuteční až 20. – 22. října.