Hradecká se brání: Nic jsem necítila, sotva jsem se vyhnula míči

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Když nic jiného, tak se v New Yorku během semifinále čtyřhry odehrála politování hodná situace pro český tenis. Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou se po vzájemném semifinále pustily do Lucie Hradecké kvůli tomu, že nepřiznala dotyk balonku o svůj cop. Hradecká se ale brání: „Necítila jsem, že bych dostala nástřel do hlavy. V tom okamžiku jsem vůbec byla ráda, že jsem se míči vyhnula,“ řekla po zápase.

Za svoji parťačku se jednoznačně postavila i Kateřina Siniaková, která inkriminovaný míček na druhou stranu kurtu vyslala. Byl to pro jejich duo důležitý úder za stavu 5:5 při podání soupeřek. Lucie Šafářová už totiž volej Siniakové nestačila vybrat, Hradecká se Siniakovou tak vedly 40:0 a měly tři brejkboly.

Jak ale opakovaný záběr ukázal, míček se nejspíš skutečně dotknul copu uhýbající Lucie Hradecké. „Proběhlo to tak strašně rychle, takže je těžké říct, jak to bylo,“ okomentovala situaci ze svého pohledu Siniaková. „Ale kdyby se míček v takové chvíli dotkl culíku, tak by to podle mě na druhé straně necítila ani Bára,“ řekla na adresu Strýcové.

Právě ta po zápase celou situaci naštvaně komentovala. „Přijde mi to ubohý, něco takového se prostě nedělá,“ řekla s tím, že Hradecká měla dotyk míčku přiznat.

Celé ohlasy s Barborou Strýcovou a Lucií Hradeckou o sporném momentu čtěte zde

„Necítila jsem, že bych dostala nástřel do hlavy,“ bránila se Hradecká, která si od Strýcové vyslechla vyčítavé komentáře už na kurtu. „Nevím, jestli mě to někde štrejchlo, nebo ne. V tom okamžiku jsem vůbec byla ráda, že jsem se míči vyhnula, protože jsem viděla Katku, jak do toho jde. Čekala jsem, že to budu mít v obličeji,“ popisovala situaci.

„Automaticky jsem se skrčila a nemám tušení, jestli se mě míček dotkl. Myslím si ale, že ne,“ řekla hned po zápase, když dorazila za českými novináři se zaledovaným levým stehnem, které si poranila na začátku semifinálového duelu.

Video ukazuje, že míček se nejspíš o cop Lucie Hradecké skutečně otřel. Jenže stejně jako si dotyku podle svých slov nevšimla Hradecká, nepostřehla to ani hlavní rozhodčí. Bod tak byl přiznán Hradecké se Siniakovou, které následně získaly klíčový brejk na 6:5 a zápas dopodávaly.

Teď nezbývá nic jiného, než aby si všechno české tenistky vyříkaly mezi sebou. Strýcová se Šafářovou pochopitelně po zápase těžko snášely porážku. „O Báře se ví, jak je impulzivní, v tom jsme i podobné. Ale to jsme čekaly,“ řekla Kateřina Siniaková, která se s Barborou Strýcovou zná ze společných tréninků v areálu pražské Sparty.

Strýcová a Šafářová po zápase umístily naštvané komentáře na své sociální sítě, které už ale stačily smazat. Lze jen doufat, že tento nešťastný moment české tenistky nadobro nerozkmotří.