Tohle se prostě nedělá, řekla Strýcová o sporném okamžiku. Hradecká dotyk necítila

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Tenhle okamžik ze semifinále deblu si budou Barbora Strýcová s Lucií Hradeckou asi ještě dlouho vyříkávat. Při důležité výměně za stavu 5:5 ve druhém setu se zdálo, že míček se po vítězném úderu Siniakové dotkl copu její parťačky Hradecké. Hra pokračovala a Hradecká se Siniakovou následně získaly vedení 40:0 a rozhodující brejk celého zápasu. „Tohle se prostě nedělá, je mi z toho smutno,“ řekla Strýcová Tenisovém světu. Hradecká na druhé straně tvrdí, že dotyk balonku necítila.

Po zápase byly Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou viditelně rozladěné. Férově uznaly, že soupeřky Kateřina Siniaková s Lucií Hradeckou byly v zápase lepší. Hned ale přešly ke spornému okamžiku, který semifinálové utkání US Open ovlivnil.

Jaký to byl zápas?
BS: V prvním setu nás soupeřky přehrávaly a hrály dobře. Byl to z jejich strany vabank a všechno jim tam padalo. My jsme v druhém setu hrály aktivněji a dostaly jsme se do vedení 4:1. Ale byl to takový zvláštní zápas, nedostaly jsme se do rytmu jako v předchozích utkáních. Nejvíc mě na tom ale mrzí, že když hrajeme proti Češkám, tak se Lucka (Hradecká, pozn.) nepřizná, když ji za důležitého stavu trefí balonek. To mi přijde ubohý. Vždyť jsme spolu vyhrály Fed Cup... Nepřiznat takový balon, když je tam ještě ke všemu možnost opakovaného záběru, to je ubohý a nevím, jestli to má Lucka zapotřebí.

Lucka na kurtu říkala, že dotyk necítila.
BS: Vždyť jí to málem urvalo celý ten cop. To se prostě nedělá.

LŠ: To nejde necítit. Tohle se nedělá, ještě když se známe. Zklamalo mě to, protože jsem myslela, že máme trochu jiné vztahy a respekt jedna ke druhé. Musela to cítit.

BS: Mrzí mě to. Ale tenhle zápas to celý neovlivnilo.

LŠ: Ale on je docela rozdíl mít 0:40, nebo 15:30. Za stavu 5:5, kdy nás potom brejkly a zápas doservírovaly, byl tohle fakt důležitý moment. Neříkám, že bychom zápasy vyhrály, ale druhý set se mohl vyvíjet jinak.

Celkově to byl po celou dobu nervozní zápas. Bylo to tím, že jste se potkaly čtyři Češky?
BS: Bylo to proti krajankám, ale byl to semifinálový zápas grandslamu, takže jsme do toho šly jako proti každým jiným soupeřkám. Ale tohle se nedělá proti nikomu. Ani rozhodčí neměla úplně svůj den.

LŠ: Bylo to tam trošku divoké…

Diskuzí s rozhodčí bylo hodně, co jste ještě řešily?
LŠ: Chtěla jsem jestřábí oko na jeden míč a ona mi ho nepovolila. Potom nám dala time violation, i když dost foukalo a každá jsme si potřebovaly víckrát nadhazovat. Lucka si další gem taky nadhazovala skoro dvakrát na každý servis.

BS: Měla s námi asi nějaký problém.

LŠ: Ale holky hrály dobře, byl to pěkný tenis. Jenom z toho okamžiku jsem hrozně zklamaná.

REAKCI LUCIE HRADECKÉ ČTĚTE ZDE