V dobách dobrých i zlých až nadosmrti? Fognini s Pennettaovou si řekli své ano

- Filip Lefenda

Italský bouřlivák Fabio Fognini se stal o víkendu "ženáčem". Devětadvacetiletý rodák ze Sanrema si v katedrále jihovýchodně postaveného města Ostuni vzal v sobotu za manželku dnes již bývalou tenistku a krajanku Flavii Pennettaovou, vítězku loňského ročníku US Open.

Oba zamilovaní, jenž se dle svých slov znají od dětství, spolu tvoří pár od února 2014. Vloni v červnu se Fognini s Pennettaovou zasnoubili, místo a termín svatby pak oznámili zkraje letošního března. Období mezi Roland Garros a Wimbledonem bylo citlivě zvoleno vzhledem k Fogniniho aktivní kariéře, byť se Italovi v posledních týdnech na okruhu ATP příliš nedaří. Na posledních třech turnajích v Římě, Nice a Paříži se v současnosti čtyřiatřicátý hráč světa domů poroučel vždy v prvních kolech.

Dost možná však spěchal za svou nastávající a nyní již ženou Pennettaovou, která se zřejmě drží hesla, že v nejlepším se má přestat. Populární Italka ukončila kariéru krátce poté, co získala v loňské sezóně na US Open svůj první (a poslední) grandslamový titul ve dvouhře. Na okruhu WTA nasbírala také jedenáct turnajových prvenství, sedmkrát triumfovala na podnicích ITF. Ještě více úspěchů posbírala čtyřiatřicetiletá rodačka z Brindisi ve čtyřhře, v níž byla před pěti lety světovou jedničkou. V té kralovala na Turnaji mistryň (2010) a Australian Open (2011), celkově má pak ve své sbírce sedmnáct titulů z turnajů WTA a děvet z podniků ITF. 

"Před dvěma a půl lety jsme se šli společně bavit jako přátelé, oba jsme měli své partnery. Poté jsme seděli doma na gauči a políbili se. Bylo to zvláštní, protože to vypadalo, jako bychom vždy věděli, že spolu strávíme život," popsala zrození milostného románku, který byl o víkendu povýšen na nejvyšší "level", Pennettaová v rozhovoru pro Punto de Break.

Nyní stojí před Italkou nová výzva - zkrotit temperament hráče, jenž mezi tenisty platí chováním mezi ty nejvýstřednější. A stejně jako má Fognini své příznivce i odpůrce, mimo spoustu fandů tohoto tenisového páru se najde i dost takových, kteří jsou vůči budoucnosti sňatku italských hvězd skeptičtí.