Kyrgios si zatrénoval s fanouškem z twitteru. Bral jsem to tak trochu jako trénink, překvapil Australan

- Radek Štohl

Nick Kyrgios slovo držet umí. Dvaadvacetiletý tenista v neděli prostřednictvím twitteru obdržel od náhodného fanouška žádost o pětiminutový trénink v Montrealu. Za pouhou hodinu na tuto výzvu australský hráč zareagoval a když uživatel s nickem MattMorin na tréninkový kurt skutečně dorazil, mohli být diváci svědky nevídaného porovnání sil.

Před necelými třemi dny se tenisový nadšenec Mathieu Marshall rozhodl, že zkusí netradiční způsob, jak si alespoň na chvíli zahrát s elitním světovým hráčem. Na sociální sít twitter totiž Kanaďan napsal: „Nicku, v úterý budu na Rogers Cupu. Vím, že to není příliš reálné, ale pokud budeš trénovat, mohli bychom si spolu na pět minut zahrát? Bylo by to úplně boží."

A vyšlo mu to dokonale, do hodiny a čtvrt mu přišla radostná odpověď. „Určitě, když tam budeš, tak se se mnou spoj," zareagoval vyhlášený bouřlivák. Aktuálně čtyřiadvacátý tenista světa navíc vyzval další fanoušky, aby neváhali a zašli se na jeho trénink podívat a pozdravit se s ním.

Kyrgios v úterý nakonec pobýval na kanadských kurtech s krajanem Mattem Reidem a celou tréninkovou sekci si náležitě užíval. „Myslím si, že to byla zábava," svěřil se bývalý třináctý hráč žebříčku pro atpworldtour.com. „Když jsem byl malé dítě, tak jsem nikdy nesnil o tom, že bych měl tolik příznivců. Nyní ti lidé chodí na můj trénink, aby mě viděli hrát. Pokud navíc chtějí, abych si s nimi trochu zatrénoval, jsem o to šťastnější, že jim to můžu umožnit," narážel na jednoho ze svých fanoušků, kterému se tak v úterý splnil sen.

„Přinesl si raketu a byl připravený okamžitě hrát. Hned také na mě zavolal. „Nicku, dlužíš mi pět minut.". Byl naprosto přesný. Zažili jsme dnes hodně srandy," pokračoval tenista, který v úvodním kole zdejšího podniku smetl Viktora Troickiho 6:1, 6:2. „Byl skutečně velmi dobrý a tak jsem to mohl vzít trochu jako trénink. Pokud někomu udělám radost i díky pěti minutám, poté jsem velmi šťastný," dodal.

Zábava však ještě pokračovala také po tomto krátkém vystoupení. Krajan Reid v tréninkovém setu dokázal vyzrát na Kyrgiose a tak poražený hráč musel na druhou stranu kurtu, kde si v pozici bezbranné oběti klekl zády k síti na podávající čáru a odolával třem servisům staršího tenisty. Všichni přítomní tak měli i díky vyhlášenému rebelovi zajisté zpříjemněné odpoledne.