Turnaj v Čennaí v kalendáři ATP končí! Indie o svůj tenis ovšem nepřijde

- Jan Vojkůvka

Kalendář ATP pozná v příští sezoně další změnu. Turnaj ATP World Tour 250, který se na začátku roku koná v indickém Čennaí, čeká stěhování a už od sezony 2018 se bude hrát v jiné destinaci.

Indie o svůj tenis ovšem nepřijde. Místo Čennaí se bude hrát v Puné, kam se turnaj přesune kvůli oživení skomírajícího podniku.

Sportovní agentura IMG musela sáhnout ke stěhování také z důvodu špatného reklamního dosahu v Čennaí. Spekulovalo se sice nad přesunem do Singapuru, ale podařilo se udržet podnik na minimálně další tři roky v Indii.

„Jsme předním státním sdružením a taky jím zůstaneme,“ stojí v prohlášení indické tenisové federace. „IMG zvažovalo přesun turnaje do Singapuru jako jednu z možností, ale chtěli jsme udržet tento podnik v Indii a to v zájmu rozvoje našeho tenisu a našich hráčů. Je to indická událost a měla by zůstat v naší zemi.“

Poprvé se v indickém Čennaí hrálo v roce 1996, kdy započala již více než dvacetiletá tradice turnaje ATP. V průběhu let zde startovali například Rafael Nadal, čtyři tituly zde vybojoval Švýcar Stan Wawrinka, triumfovali zde také Janko Tipsarevič či Milos Raonic a českou stopu zde výrazně zanechal v roce 2001 Michal Tabara, jenž v Čennaí získal svůj jediný titul na okruhu ATP.

V posledním ročníku se však Čennaí potýkala s výrazným nezájmem velkých hvězd, z TOP 10 startoval pouze dvojnásobný vítěz Marin Čilič a v následujících letech hrozí, že se indický turnaj, nově přestěhovaný do Puné, stane definitivně stane místem, kam se příliš hráčů z nejlepší desítky nepohrne a to i kvůli vysokému prize money, které ve stejný termín nabízí turnaje v Brisbane a Dauhá.