Hantuchová dala tenisu sbohem! Je čas jít dál, říká bývalá světová pětka

- Jan Havlovic

Daniela Hantuchová, jedna z legend slovenského tenisu, ukončila ve čtvrtek ve svých čtyřiatřiceti letech svou kariéru! Pohledná Slovenka tento krok učinila při nevynucené pauze způsobené zraněním v oblasti žeber. „Nemohla jsem skoro dva měsíce hrát, a tak jsem měla hodně času na přemýšlení,“ říká

Ještě před necelým měsícem slovenská tenistka uvedla ve známé talk-show „Level Lama“, že rekonvalescence probíhá v pořádku a její návrat na tenisové dvorce se blíží. (více ZDE). S přibývajícím časem však Hantuchová začala přemýšlet o odchodu do tenisového důchodu.

„Dělala jsem spoustu jiných věcí a najednou jsem si uvědomila, že mi tenis po dlouhých letech nechybí,“ odůvodňuje pohledná Slovenka své rozhodnutí opustit nadobro dráhu profesionální tenistky. „Je na čase se posunout, otočit na novou stránku. Mám před sebou nové kapitoly mého života," říká Hantuchová v rozhovoru pro oficiální stránky WTA

Kariéra Daniely Hantuchové je velmi bohatá a své velké úspěchy získala již v náctiletém věku. Premiérový titul na okruhu WTA získala v Indian Wells v pouhých sedmnácti letech, kdy ve finále porazila Martinu Hingisovou! Na své konto poté přidala dalších pět titulů na profesionálním okruhu. „Indian Wells pro mě bude navždy speciálním tenisovým místem,“ přiznává Hantuchová.

Slovenské hráčce se dařilo také ve smíšené čtyřhře, ve které zkompletovala kariérní grandslam. Svůj první grandslamový titul získala v roce 2001 ve Wimbledonu s Čechem Leošem Friedlem, pro kterého to byla první a zároveň poslední grandslamová trofej v kariéře. „Na čtyřhru a smíšenou čtyřhru vzpomínám hlavně z toho důvodu, že se všemi partnery, se kterými jsem hrála, jsem na kurtu zažila spousty legrace,“ vzpomíná tenistka pocházející z Popradu.

Bývalé světové pětce se dařilo také na reprezentační úrovni. V roce 2002 totiž společně s Janettou Husarovou, Henrietou Nagyovou a Martinou Suchou získaly pro Slovensko zatím poslední trofej z této týmové soutěže! „Nejvíce budu vzpomínat na okamžiky, které jsem zažila při Fed Cupu, neboť v této soutěži jsem nehrála za sebe, ale za svou zemi,“ vysvětluje Hantuchová.

„Uzavřela jsem jedny dveře a několik dalších se otevírá, ale nevím, co bude dál,“ dodala čtyřiatřicetiletá tenistka závěrem.