Allertová urvala po bitvě postup a vyhlíží Martičovou! Zase na to vlétnu, hlásí

- Jakub Slunečko, Jan Vojkůvka

Nikterak snadný, ale relativně přívětivý los čekal v prvním kole Wimbledonu na Denisu Allertovou, 107. hráčku světa, která v All England Clubu svedla tuhou bitvu s Japonkou Risou Ozakiovou. K zápasu se postavila čelem, s obrovskou chutí po vítězství a i potřetí v kariéře se jí podařilo na londýnské trávě projít do druhého kola. „Hlavně, že jsem to ustála ve třetím setu,“ ulevilo se české hráčce v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Deniso, v úvodním kole jste porazila Japonku Ozakiovou 7:6 (5), 2:6, 6:3. Jaký to byl zápas?
Začala jsem dobře, bohužel pak se to zkomplikovalo. V prvním setu jsme se tahaly až do tiebreaku, který jsem naštěstí ustála. Mohlo to být i lepší, ale ještě prostě nemám takové sebevědomí. Potřebuji ještě vyhrát nějaké zápasy, abych za důležitého stavu dokázala lépe přemýšlet a měla jsem větší sebedůvěru. Kvůli tomu, že jsem v tomhle zápase nezahrála v důležitých momentech správně, se to celé táhlo. Ale hlavně, že jsem to ustála ve třetím setu.

Druhý set vám nevyšel, ztratila jste čtyři gemy za sebou. Co se tam stalo?
Docela jsme se tahaly a jeden gem za stavu 2:4 bylo několik shod a výhod za sebou. Ani jednou mi to bohužel nevyšlo, nepřebojovala jsem to. Kdybych získala ještě třetí hru, tak bych se možná vrátila. Pak mi ale soupeřka utekla. Jsem ráda, že jsem začala dobře třetí set a uklidnila jsem se. Za stavu 3:3 přišla zase důležitá chvíle, hodně se bojovalo o její servis. Gem byl zdlouhavý, já jsem to naštěstí ustála a pak už zápas dohrála.

Jak velká úleva to pro vás byla, že po dlouhém trápení jste vybojovala ve Wimbledonu postup do 2. kola?
Velká úleva a mám z toho obrovskou radost. Hlavně tady na trávě, kterou mám hrozně ráda, sedí mi a věřím si na ní. Jsem strašně ráda, že jsem to zvládla. Jdu do dalšího kola, věřím si a snad to zase dopadne vítězně.

Jak jste na tom byla se silami? Už cítíte, že jste konečně ve formě i kondičně?
Určitě! Každý den je to lepší a lepší. Tenhle zápas byl na tři sety a já jsem to silově zvládla, neměla jsem žádnou větší krizi. Jsem ráda, že síly jsou pořád lepší a i těmihle zápasy je natrénuji. Jede se dál a snad to zvládnu i ve čtvrtek. Jdu zase pro výhru!

Využila jste jenom čtyři z devatenácti příležitostí na brejk. Nebála jste se, že by vás to mohlo mrzet?
Určitě by mě to po zápase mrzelo, kdyby to dopadlo špatně. Ale v tu chvíli jsem se nad tím snažila nepřemýšlet a odehrát prostě další gem. Člověk se musí snažit tohle co nejdřív vypustit z hlavy.

Co jste vlastně na soupeřku říkala, když jste se ji při losu dozvěděla?
Pro mě to byl určitě jeden z lepších losů do prvního kola, co jsem tady zažila. I když hrála dobře s Azarenkovou, tak ona se vrací a dlouho nehrála. Mohla jsem dostat daleko těžší soupeřku.

Teď vás čeká Martičová, která porazila Gavrilovovou, 21. hráčku světa. Co na ni říkáte?
Soupeřku moc neznám, myslím, že jsem s ní nehrála. Určitě se na to s koučem připravíme a vyladíme taktiku. Rozhodně si věřím, bude to asi zase nějaký boj, ale já se cítím dobře, tráva mi sedí a snad to bude zase vítězné.

Plánujete si ve středu dát před čtvrtečním zápasem spíše volno, nebo trénovat?
Určitě bude regenerace, půjdeme si možná jenom srovnat údery a trochu si zahrát. Hlavní je teď ale u mě zdraví, vlétnu na to pořádně zase až ve čtvrtek!