Takové vítězství je cennější, raduje se Hradecká po postupu do finále kvalifikace French Open

- Jiří Vachtl

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Opětovně ukázala, jak velká je to bojovnice. Lucie Hradecká se ve druhém kole kvalifikace na letošní French Open střetla s Kristie Ahnovou, kterou po dvou setech porazila 7:6 (3) 7:5. Česká tenistka sice v obou dějstvích prohrávala shodně 1:3, přesto dokázala pokaždé najít síly na to, aby tyto sady obrátila ve svůj prospěch. Slabší okamžik si vybrala v desáté hře druhého setu, kdy nedovedla utkání do vítězného konce. Nejen o tomto okamžiku se sympatická hráčka rozpovídala exkluzivně pro Tenisový svět!

Postoupila jste do finále kvalifikace, jak se to hodnotí?

Určitě jsem ráda, že jsem to zvládla, protože to bylo dneska docela těžké. Již od rozehrávky jsem byla nervózní, najednou jsem totiž cítila, že mám těžké nohy. Nešlo mi podání a už v té rozehrávce jsem dala pět servisů zleva do sítě, nemohla jsem to vůbec dostat přes síť. Bohužel se to se mnou táhlo celý zápas. Celou dobu jsem to měla před sebou nadhozené, ale nebyla schopná to zkorigovat. Jsem ráda, že jsem to nakonec zvládla.

Čím si tu nervozitu vysvětlujete?

Nemám tušení (se smíchem). Bylo to druhé kolo. V tom prvním jsem hrála velice solidně a možná jsem si tak na sebe vytvořila tlak, že bych chtěla, aby to tak šlo i v dnešním zápase. Dneska to bohužel nešlo. Toto vítězství je možná cennější, protože když to člověku jde a vyhrává, tak je to jednodušší.

Čím Vám soupeřka nejvíce hrozila?

Určitě svým druhým kickovaným servisem, kdy jsem nemohla najít správný rytmus. Všude možně mi to skákalo a nebyla jsem schopná do toho nastoupit. Nešlo to ani v momentě, kdy jsem šla dozadu, tak to jsem do nedokázala rozehrát.

První set byl trochu jako na houpačce, souhlasíte?

V prvním setu jsme si hodně prohrávaly servisy. Nevím jestli jsme tak výborně returnovaly, nebo nám nešlo podání (s úsměvem). V tom druhém jsem prohrávala 1:3, pak vedla 5:3, 5:4. Celý zápas to byl nahoru dolů.

Tie-break prvního setu jste však měla docela pod kontrolou...

Povedlo se mi zkoncentrovat a neudělat zbytečné chyby. Za stavu 5:3 tam byla velmi dlouhá výměna, ve které se mi to povedlo několikrát vzadu oběhat, kdy ona hrála tři čtyři voleje a nepodařilo se jí to ukončit, takže si myslím, že to rozhodlo celý tie-break.

Co se stalo ve druhém setu za stavu 5:4, kdy jste nedopodávala do vítězného konce?

Nedala jsem ani jeden první servis. Do toho druhého mě docela tlačila a já k tomu udělala moc chyb.

Celý den je docela teplo, svítí sluníčko. Jak Vám tyto podmíniky vyhovují?

Mám ráda teplo i sluníčko, určitě lepší, než když je zima, prší. V těchto podmínkách jsem jako doma.

Ve finále kvalifikace Vás čeká Alison Van Uytvancková (112. na světě). Co od tohoto utkání očekávate?

S ní jsem již několikrát hrála. Naposledy jsme se utkali na minulém US Open, kde mě porazila poté, co jsem hrála se stehama na noze, takže to byl těžký zápas. Určitě se jedná o výbornou hráčku, byla i v TOP 100. Doufám, že budu lépe servírovat a nebudu již tolik nervózní.