Cenná trofej z Piešťan. Juniorka Ticháčková zvládla finálové derby proti Paštikové

- Marek Bartošík

Pro svůj zatím největší titul si minulý týden dokráčela Eliška Ticháčková. Sedmnáctiletá česká tenistka ovládla středně velký antukový turnaj kategorie J200 ve slovenských Piešťanech, když ve finále porazila patnáctiletou krajanku Julii Paštikovou 6:1 a 7:6(4).

V soutěži dívčí dvouhry na juniorské dvoustovce v Piešťanech dominovaly české tenistky. Hned tři se dostaly do semifinále a následné finále mělo ryze české obsazení.

Eliška Ticháčková se na slovenské antuce dočkala svého letos prvního a celkově čtvrtého singlového titulu na juniorském okruhu ITF. Členka TK Precheza Přerov musela dvakrát absolvovat rozhodující třetí set, z toho jednou v semifinále proti teprve čtrnáctileté Češce Lucii Slaměníkové (6:2, 2:6, 6:3).

V souboji o trofej si Ticháčková poradila s Julií Paštikovou ve dvou setech a v žebříčku se díky tomuto triumfu posunula na své nové maximum v podobě 47. místa. Během týdne tak česká naděje poskočila o 22 míst a zvýšila své šance na to, že si zahraje na grandslamových turnajích.

Poražená finalistka Paštiková, která letos startovala na juniorském Australian Open, si polepšila ze 46. na 38. pozici. I ona si v novém vydání žebříčku vylepšila kariérní maximum. Ve čtyřhře triumfovaly Nela Charvátová se Slovenkou Kiarou Žabkovou.